ItalienItaliensk madItaliensk VinMenneskerOpskrifter

Addio Stefano Bonilli

Stefano Bonilli døde i går kun 67 år gammel. Selv om der næppe er mange personer i Danmark, som ved hvem Stefano Bonilli var, er du ganske givet stødt på ham – måske uden at du selv ved det, hvis du er interesseret i italiensk vin, mad og kultur.

Stefano Bonilli startede tilbage i 1986 Gambero Rosso. Gambero Rosso er i Danmark mest kendt som den største af de italienske vinguider. Men Gambero Rosso er meget mere end bare en vinguide. Med Stefano Bonilli ved roret udviklede det sig til et stort medieforlag med en lang række guider om italiensk vin, mad, restuaranter mv., ligesom Gambero Rosso nu også er navnet på et magasin og en TV-kanal.

For Stefano Bonilli var fødevare ikke bare fødevare. Det var også kultur og historie. Bag ethvert produkt, opskrift er der historien om mennesker og deres levemåde. Historier som Bonilli med begejstring delte med sine læsere. Det er derfor heller ingen overraskelse at Stefano Bonilli var en af stifterne af Slow Food-bevægelsen. Den hype som der i flere år har været omkring italiensk vin og mad i Danmark (og resten af verden) bærer i høj grad Stefanos fingeraftryk.

Med Stefano Bonillis død er det nu tvivlsomt om hans sidste projekt ser dagens lys. En bog om efterkrigstidens italienske køkken.

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin