Annonce
Gastronomi

Æblepie med et tvist af jul

Så kom vi endelig til weekenden hvor 1. søndag i advent ligger. Selv om ”julen” nu i flere måneder har sat sit præg i butikkerne, julemarkederne har været i gang i flere uge mv., så er det for mig først nu at julen rigtig begynder

Æblepie med et tvist af jul er en af disse vidunderlige hurtige og ikke mindst lette opskrifter, som man hurtigt kan lave her i den travle juletid. Her er det hårdeste arbejde næsten ventetiden mens kagen er i ovnen.

Æbler og kanel er en klassisk kombination, som hører efteråret til. Her er jeg gået et skridt videre og brugt et brunkagekrydderi til min æblepie i stedet.  Her bliver kanelen understøttet af nellike, ingefær og allehånde, og det går fint sammen med æblerne – og ikke mindst giver det en dejlig duft af jul, mens æblepien bager i ovnen.

Kager med smuldredej på toppen hører til blandt mine favoritter. Her er opskriften holdt simpelt, men kan let ændres med nogle få skridt. F.eks. kan noget af melet udskiftes med havregryn, eller hvad med at tilføre smuldredejen noget revet marcipan? Endelig kan også tilføre smuldredejen lidt hakkede mandler eller nødder – eller en smulekanel sammen med melet? Mulighederne er mange – valget er dit.

Æblepie med et tvist af jul

Ret Bagværk, Jul, Kage
Køkken Dansk, Norden
Keyword Bagværk, Jul, Kage
Samlet tid 40 minutter
Antal 8 portioner
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Fyld

  • 4 røde æbler
  • 25 g sukker
  • 2 spsk brunkagekrydderi

Smuldredej

  • 200 g mel
  • 2 spsk sukker
  • 100 g smør koldt og i små tern
  • 1 knsp salt

Serveres med

  • dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Skrald æblerne. Del æblerne i små både og tag kernerne fra. Skær æblebådene i små stykker. Læg dem i et smurt ovnfast fad på cirka 20 x 30 cm. Tilsæt sukker og brunkagekrydderiet. Bland det hele godt sammen.

  2. Smuldredejen laves ved at mel, sukker, smør og salt kommes i en skål. Med fingrene arbejdes det sammen til en smuldredej. Drys dejen ovenpå æblerne.

  3. Bages midt i ovnen i cirka 35 – 40 minutter indtil den toppen har fået en let gylden farve.

  4. Pisk fløden sammen med vaniljesukker til flødeskum. Serveres lunt med flødeskummet

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close