Boganmeldelser

Bogudgivelser som jeg venter på

At læse har jeg altid været glad for (måske lige undtagen lektier). Det bliver da også til en del sider hvert år fordelt på fagbøger og så almindelig skønlitterære bøger. I den sidstnævnte kategori er det primært krimierne, som fylder.

Jeg er kommet vidt omkring blandt krimiforfatterne gennem årene men er nu strandet ved de nordiske forfattere. Mine favoritter er for tiden svenske Arne Dahl og Emelie Schepp. Det er gode og velskrevne bøger begge de to forfattere præsterer. Blandt de øvrige svenske forfattere holder jeg også af at læse Lars Keplers (Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril) bøger, som oser lidt af ondskabsfuldhed. En ondskabsfuld som jeg synes Hans Rosenfeldt og Michael Hjorth med deres serie om Sebastian Bergmann forsøger at overgå. Bøgerne fra Camilla Läckberg findes også på min bogreol. Hun skriver gode bøger om end Heksen var tung at komme i gang med.

Blandt de norske forfattere læser jeg, som så mange andre, Jo Nesbø, som jeg har fulgt siden første bog i serien om Harry Hole. En anden norsk forfatter, som jeg læser med stor glæde, er Jørn Lier Horst. Det er et relativt nyt bekendtskab (som fruen i huset slæbte inden for døren) – og sikken nogle krimier han har skruet sammen. De bærer tydeligt præg af hans fortid i Politiet.

Blandt de danske krimier læser jeg gerne forfattere som Sara Blædel, Julie Hastrup og Elsebeth Egeholm. I de seneste år har også Katrine Engberg fundet vej til natbordet. Lige så forrygende hendes første bog var lige så skuffende var nummer 2. Når Katrine Engberg skriver bedst, så er hun altså drøngod. Jussi Adler-Olsen læser jeg også gerne men allerhelst Jens Henrik Jensen, som med sine bøger om Oxen virkelig har underholdt.

Som mennesker udvikler vi os over tiden. Det synes jeg heldigvis også afspejler sig i den måde de enkelte forfattere har udviklet sig på. F.eks. har Arne Dahl, inden han startede sin nye serie om Sam Berger og Molly Blom, skrevet en række kriminalromaner om A-gruppen” og “Opcop”. Begge serier har jeg først læst efterfølgende og her oplever jeg ikke samme skarpe pen som i de seneste bøger. I øvrigt en oplevelse, som jeg også har med Jens Henrik Jensen, hvor han med Oxen skriver langt bedre end i sine foregående bøger.

Bogudgivelser som jeg venter spændt på:

  • Wilbur Smith: King of Kings – udkommer den 1. april 2019
  • Camilla Läckberg: Det gyldne bur – udkommer den 5. april 2019
  • Niels Krause-Kjær: Mørkeland – udkommer den 16. maj 2019
  • Jo Nesbø: Kniv – udkommer den 6. juni 2019
  • Jussi Adler-Olsen: Offer 2117 – udkommer den 14. juni 2019
  • Emelie Schepp: Mester Jakob – udkommer juni 2019

Spørgsmålet er så hvilke bogudgivelser har jeg overset?

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button