Annonce
Latest NewsMad

Danske æbler er de bedste i verden

Italien er på mange måder et rent overflødighedshorn når det kommer til frugt og grønt. Specielt på denne årstid er det en ren fornøjelse at rende på markedet for at købe ind. Farverne og ikke mindst de friske varer taler til både øje og mave.

Hvad jeg savner mest fra min gamle danske have er de gamle danske æblesorter, som Ingrid Marie, Skovfoged æbler, Guldborg og ikke mindst Gråsten. Danske æbler i sæson er vel nok de bedste æbler, der kan fås. Deres helt specielle balance mellem syre og sødme er kendetegnende for ”kongen” af dansk frugt – og gennem generationer har vi benyttet æblet i både salte og søde sammenhæng. 

Den danske æblesæson starter ud her i august med flere sorter af sommeræbler. Blandt de mere spændende arrangementer i forbindelse med Copenhagen Cooking er Restaurant SALT  arrangement fredag den 26. august, hvor netop sommeræblet er temaet og ikke mindst hovedpersonen i aftens 5-retters menu.

Guldborg æbler
med krebs, dild og rugbrød

Discovery æbler
med kantareller, brunet smør og vadouvan

Sommer Mutzu æbler
med braiseret og stegt gris, løg og røget spæk

Summer Red æbler
med modnet dansk ost og pumpernikkel

Ananas  æbler
med bergamottecreme og mandler

Prisen for denne spændende aften er 350 kr. Billetter kan købes hos Billetnet.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button