Italiensk Vin
Gambero Rosso 2014 – Sicilien

Restauranter kommer og går. De fleste et ligegyldigt bump på vejen – og så alligevel hænder det, at jeg støder på en restaurant, der gør indtryk. Sådan havde jeg det med Roberto Nocitas sicilienske restaurant La Posata på strandvejen i Hellerup. Foruden et køkken der oste af Sicilien var vinkortet også præget af Sicilien. Det blev ofte til “du skal lige smage denne”.
Siden har jeg haft en stor forkærlighed for Siciliens vine. 19 vine derfra får i år de maksimale 3 glas i Gambero Rosso. Det er med til at understrege, at Sicilien hører til blandt Italiens større vinregioner.
Nedenstående vine fik 3 glas i Gambero Rosso 2014:
- Bianco Maggiore ’12 – Cantine Rallo
- Contea di Sclafani Cabernet Sauvignon ’10 – Tasca d’Almerita
- Contrada G ’11 – Passopisciaro
- Etna Bianco A’ Puddara ’11 – Tenuta di Fessina
- Etna Bianco Arcuria ’11 – Graci
- Etna Bianco Sup. Pietramarina ’09 – Benanti
- Etna Rosso Feudo ’11 – Girolamo Russo
- Etna Rosso Santo Spirito ’11 – Tenuta delle Terre Nere
- Etna Rosso V. Barbagalli ’10 – Pietradolce
- Frappato Carolina Marengo ’11 – Feudi del Pisciotto
- Il Frappato ’11 – Occhipinti
- Malvasia delle Lipari Passito Ris. ’10 – Hauner
- Marsala Sup. Ambra Semisecco Ris. ’85 – Carlo Pellegrino
- Noto Santa Cecilia ’10 – Planeta
- Passito di Pantelleria Ben Ryé ’11 – Donnafugata
- Rosso del Soprano ’11 – Palari
- Sàgana ’11 – Cusumano
- Saia ’11 – Feudo Maccari
- Santagostino Rosso Baglio Sorìa ’11 – Firriato