Home / Gastronomi / Grillet rejer med asparges og forårsløg (Gamberoni e porri grigliati)
Grillet rejer med asparges og forårsløg
Grillet rejer med asparges og forårsløg

Grillet rejer med asparges og forårsløg (Gamberoni e porri grigliati)

Nu er det igen den tid på året hvor asparges dukker op på markedet. Sæsonen er startet og går – siges det – frem til Sankt Hans. Nuvel at tale om en sæson er efterhånden klinger efterhånden lidt hult, da asparges jo fås hele året rundt i supermarkederne. Alligevel har jeg et par måneder om foråret, hvor jeg bruger asparges så ofte, som jeg kan komme til det.

Asparges er  for mig sådan en grøntsag, som altid er rart at have i køleskabet. Det er let og hurtigt at lave et godt måltid med asparges. Det er grillet rejer med asparges og forårsløg et godt eksempel på. Her brugt som aftensmad men vil også gøre sig fint som en forret.

Grillet rejer med asparges og forårsløg

Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk, Middelhavet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg (cirka 200 g)
  • 400 g asparges (grønne)
  • 16 stk rejer (store)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • 1 spsk blandet krydderurter
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Bring en mellemstor gryde med vand i kog. Mens du venter så brug tiden på at trimme asparges og  forårsløgene. Skyld dem og skær dem ud i mindre stykker (jeg delte dem i 3). Kom forårsløg og asparges i det kogende vand og lad det koge med i 1 minut. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne køle lidt af.

  2. Bland forårsløg og asparges med rejerne på et fad. Kom et par spiseskefulde olivenolie her over og krydder det hele med lidt salt og peber. 

  3. Varm din grillpande op og grill grøntsagerne og rejerne i cirka 5 minutter. Pas på at rejerne ikke får for lang tid, da de ellers bliver meget gummiagtige at tygge på.

  4. Kom de sidste to spsk olivenolie i en lille skål sammen med saften fra en halv citron. Kom en spsk. friskhakket krydderurter i sammen med lidt salt og peber. Rær blandingen godt sammen (Jeg brugte en blanding af middelhavsurter men brug eventuel bare persille).

  5. Når rejerne og grøntsagerne er klar, så anret på enten på et fad og dryp lidt af dressingen henover.

 

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *