Annonce
Latest NewsVin

Henrik Koudahl: Jeg smager på Barolo 2006 (1)

Hvad er bedre end at bruge en jævn kedelig lørdag til at tage en tjekker på Barolo i årgang 2006. Netop fordi vi ved tidligere lejligheder har stiftet bekendtskab med årgang 2006 var forventningerne skruet i vejret.

Årgang 2006 er kendetegnet ved at være store kraftfulde vine, der foruden at vise muskler, har tanniner og en frugt der vil være flere år om at bløde op. Rigtig mange af de producenter som jeg har besøgt sammenligner 2006 med den klassiske årgang 1996. Årgang 1996 var en lukket vin i flere år indtil den langsomt åbnede sig og blev til en af de mest komplekse Barolo-årgange i mange år.

Dette års største overraskelse for mig, og dermed den producent som efter mine smagsløg har leveret årets bedste Barolo, er Fratelli Revello (www.revellofratelli.com) fra Annunziata ved La Morra. Fratelli Revello styres i dag af brødrene Carlo og Lorenzo, som styrer deres vingård ud fra Elio Altares principper.

Fratelli Revello, Barolo Rocche dell’Annunziata 2006 (14,5%) – 94 point.
Klassisk Barolo med toner af trøfler, læder, blomme, vanilje fra fadlagringen, blomme og solbær. En særdeles koncentreret Barolo med tørre tanniner og stort indhold af syre. Her taler vi om en Barolo, der har et kæmpepotentiale til at udvikle sig til en rigtig stor Barolo. Hav tålmodighed og gem vinen i 10 år.

Fratelli Revello, Barolo Vigna Gattera 2006 (14,5%) – 87 point.
En mere frugtrig Barolo der er præget af kirsebær og krydderier. Særdeles velstruktureret Barolo, der kan drikkes ung. Her er moden frugt, flotte og afstemte tanniner, ligesom man også aner den søde smag af vanilje fra fadlagringen.

Fratelli Revello, Barolo Vigna Conca 2006 (14,5%) – 85 point
En dejlig Barolo hvor man i bouqueten finder antydningen af krydderier med peber som den mest dominerende. Her er intens mørk frugt som er vældig godt integreret i Baroloen. Meget velstruktureret vin med lagringspotentiale.

Fratelli Revello, Barolo Vigna Giachini 2006 (14,5%) – 84 point
Blomster, læder, modne kirsebær – denne Barolo har det hele. Her finder du modne tanniner og nebbiolo for alle pengene. Fremstår efter min overbevisning som den mest drikkeklare af Fratelli Revello’s vine.

Fratelli Revello, Barolo 2006 (14,5 %) – 83 point
Revello’s standard Barolo. Massevis af sort frugt, krydderier og kaffe. Har en let røget duft. Modne tanniner. En ligefrem og meget tilgængelig Barolo.

Fratelli Revello importeres til Danmark af Adriat Vinimport. Se www.adriatvinimport.dk for at finde nærmeste forhandler.

Et Enoteca stop på vejen hjem gav mig mulighed for at smage et par Baroloer fra Crissante Alessandria der også kommer fra La Morra. Jeg har altid sat stor pris på Crissante Alessandria’s Rugé – en kanondejlig Barbera, hvorimod er hans Barolo’er aldrig rigtig faldet i min smag. De er efter min opfattelse præget af både middelmådighed og ligegyldighed.

En gang imellem overraskes jeg og det er netop hvad Crissante Alessandria’s Barolo Roggeri 2006 gør med en fortryllende duft af mørke kirsebær. Smagen er frugtrig, fyldt af blomme, chokolade og modne trimmet tanniner. Efter min mening den bedste Barolo fra Crissante Alessandria nogensinde93 point herfra.

Desværre følger Crissante Alessandria’s Barolo Capalot 2006 ikke trop. Her er vi tilbage i det gennemsnitlige. Duften er præget moden kirsebær, krydderier og en ubehagelig duft af brændte dæk. Hvad duften lover holder Capalot ikke i smagen, hvor frugten ikke holder længde. 79 point er alt hvad der kan blive til.

Crissante Alessandria er ikke repræsenteret i Danmark.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin