Annonce
Latest NewsMadVin

Himlen over Toscana

Lad mig være den første til at indrømme, at jeg ikke kendte forfatteren Ferenc Máté for 2 år siden, men hans fremragende vine havde jeg kendt i nogle år.  I min søgen efter læsestof til en tur over Atlanten faldt jeg over hans bøger i en lufthavnen i NY.

Aldrig har venten og flyvetid gået ud i et. Fra jeg forlod New York Newark og til jeg igen stod på europæisk grund var jeg som tryllet ind i Máté’s toscanske verden.

Det er en fortryllende fortælling om livet på godt og ondt i Toscana. En fortælling, der er så levende og varmt fortalt, at du selv fristes til at kvitte dit job og  hoppe på det første fly til Toscana for at finde dit eget lille drømmehus og eventyr.

Et eventyr i Toscana

Ved du hvad?,” sagde Candace, ”jeg er ved at være træt af at drage videre fra sted til sted. I femten år har vi været på farten. Jeg vil gerne slå mig ned. I et lille hus med nogle frugttræer og en køkkenhave.

Det lyder rart,” sagde jeg.

Området er smukt, maden den bedste, folk her er storartede, kunsten endnu bedre. Koncerter i kirker og i slotte. Jeg kan skrive, du kan male. Selv vejret er perfekt. Hvad mere kan man ønske sig?”

Denne samtale har forfatteren Ferenc Máté med sin hustru, Candace, på en solhed dag i september 1987.

Og disse ord bliver begyndelsen til et eventyr i Toscana.

Efter en tids søgen finder ægteparret det ideelle hus ved foden af bjergbyen Montepulciano. Og her er alt, hvad en drømmer kan drømme om: Solrige dage, fløjlsbløde nætter og en jord, der giver sine brugere fuldmodne grønsager, druer til kostelige vine og olivenfrugter til verdens rigeste olie.

Eventyreren Ferenc Máté
Ferenc Máté er født i Ungarn og har bl.a. levet i Californien, Paris, på Bahamas og i New York. Han har arbejdet i et jernbanesjak, været bådebygger, fotograf, dæksmatros og forlægger. Blandt hans mange bøger kan ud over nærværende internationale bestseller, Himlen over Toscana, Mátés første udgivelse i dansk oversættelse, nævnes A Vineyard in Tuscany, kultklassikeren A Reasonable Life og romanen Ghost Sea.

Han bor nu med sin familie i et nedlagt kloster fra det 13. århundrede og passer sine oliventræer og sin vingård i Montalcino, Italien, den fabelagtige Brunellos hjemby midt i Toscanas bjerge.

Vin og fodbold
Da Ferenc Máté og Candace for første gang støder på en flaske Brunello fra Montalcino, er disse navne lige så velkendte for dem som fodbold for en marsbeboer.

Senere er familien Máté kommet gevaldigt efter det og fremstiller i dag deres egen Brunello, en af Italiens store vine.

“Himlen over Toscana” udkommer torsdag den 23. september og koster 299 kr.

Bogen kan købes hos SAXO.COM. For bestilling KLIK HER.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin