Home / Julekalenderen 2017 / Ingen jul uden en julekalender
Ingen jul uden en julekalender
Ingen jul uden en julekalender

Ingen jul uden en julekalender

Uden sammenligning er julen den mest traditionsrige og folkelige højtid i Danmark. Julen er familiernes fest og alle sejl sættes for at skabe en fest for både store og små. Selv om jeg allerede i september måned blev mødt af julegodter i mit lokale supermarked, så er det først for alvor her i november måned, at der skrues op for juleriet. Det er helt i danskernes ånd om, at det ikke gør noget at fejring af julen varer hele december måned.

Selv om vores gamle danske jul, som vi kender den i dag, hverken er særlig gammel eller særlig dansk for den sags skyld, har vi danskere taget den til os. Mon det er vores ”hyggegen” kombineret med en nostalgisk tilgang til julen? Mon ikke de fleste af os helst holder jul på samme måde hvert år? Sådan har jeg det selv. Flæskesteg og/eller and og til dessert risalamande med den gemte mandel (og en god gang kirsebærsovs) det hører sig til min jul.

Når det kommer til julebag mv. er det en ren tilståelsessag for mit vedkommende. Brunkager, vanillekranse, finsk brød og ikke mindst jødekager er faste indslag på bageprogrammet hver jul. Det var de småkager som blev bagt af min mor – og jeg fortsætter i samme spor med samme opskrifter. I år har jeg dykket ned i de gamle opskrifter og fundet nogle af min mors gamle opskrifter frem, som kun sporadisk har været en del af vor jul.

Disse opskrifter sammen med egne som er kommet til med årene har jeg samlet i en lille julekalender, der som julekalendere gør starter den 1. december og løber helt frem til jul. Hver dag en ny juleopskrift. Jeg håber, at du finder inspiration til at prøve nogle af dem selv. Min julekalender finder du i høre side af skærmen – klik på den lille julemand.

God jul!

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *