Annonce
GastronomiMad

Inspiration til årets julekonfekt

Første søndag i advent ligger lige for. For mange familier er det starten på julehyggen. Nu skal der bages, laves julepynt og købes julegaver. For slikmunde er det også tid til at tænke på julekonfekten.

Du kan forbered nogle hyggelige timer omkring køkkenbordet ved at købe noget marcipan, nougat, smeltet chokolade, lidt frugtfarve og nødder og måske nogle udstikkere. Så er der dækket op til fest og fantasifuld julehygge i familien.

Her er tre nye, nemme og hurtige opskrifter på smagfuld konfekt, som du måske kan bruge til inspiration.

Hjemmelavede nougatchokolader (20 stk.)
100 g Odense Blød Nougat
200 g mørk chokolade
F.eks. rosenpeber til pynt

Temperer chokoladen og fyld den i den ønskede form. Hæld den overskydende chokolade fra formen, så der også er plads til nougat, og lad chokoladen størkne.

Smelt nougat over vandbad og fyld nougat i formen med chokolade til lidt under kanten, så der er plads til at slutte af med et lag chokolade til bunden.

Lad chokoladen stå og størkne ved ca. 12° C i ca. 60 minutter. Pynt den evt. med lidt rosenpeber eller andet fint ved at pensle med lidt chokolade og drysse pynt på.

Det ultimative konfektstykke (40-45 stk.)
400 g Original Odense Marcipan
200 g blød nougat
100 g mandler
100 g mørk chokolade

Hak mandlerne og rist dem på en bageplade i ovnen ved 150° C i 15 minutter til de er let gyldne.

Rul imens marcipanen ud, og læg den herefter i en firkantet form (Jo tykkere færdigt konfektstykke du ønsker, jo mindre form skal du bruge).

Smelt nougat over vandbad og bland med mandler. Hæld nougatmassen over marcipanen, så nougaten bliver ca. 1 cm højt – eller efter ønske. Sæt den på køl indtil den er fast (ca. 30 minutter). Til sidst tempereres den mørke chokolade inden den smøres på toppen af den faste nougat. Lad det størkne og tag derefter det store stykke konfekt ud af formen og vend det på hovedet. Herefter smøres chokolade hen over marcipanen.

Når chokoladen er størknet skæres konfekten ud i den ønskede størrelse.

Klassisk konfekt (40-50 stk.)
400 g Original Odense Marcipan
400 g mørk chokolade
Pynt, guldstøv, mandler eller lignende til pynt

Form små stykker konfekt eller stik ud med en form. Temperér chokoladen og pynt efter egen smag. Helt enkelt, og den rene mandelsmag kan nydes til fulde.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin