MadMit italienske køkkenOpskrifterPane, torte, biscotti

Italiensk påskekage – Colomba

Colomba er en italiensk påskekage, der i sin stil om de traditionelle italienske julekager panettone og pandora. Kagen, som har form som en due (colomba på italiensk), er typisk lavet af en gærdej og pyntes med mandler og haglsukker. Den klassiske opskrift på en Colomba kræver sin tålmodighed at lave. Der starter man typisk dagen før kagen skal bages. Denne opskrift er på en mere ”kaget” udgave.

Den moderne udgave og tradition med en italienske påskekage stammer efter sigende fra en kreativ reklamemand hos italienske Motta, der specielt er kendt for sin panettone til jul. Reklamemanden tænkte hvorfor ikke drage fordel af de maskiner og samme dej som blev brugt til at lave Panettone. Det blev til en mere sød udgave, som var tiltænkt påsken. Siden har påskeduen spredt sig til alle italieneres påskebord og endda bredt sig langt udover Italiens grænser.

Colomba di Pasqua-kagen blev et symbol på fred og forsoning efter Første Verdenskrigs ødelæggelser. Kagen er formet som en due med en blød, sød dej med kandiseret appelsinskal og en sprød mandel- og sukkerglasur på toppen. Den spises traditionelt på påskesøndag og gives ofte som gave til venner og familie.

Som italiensk påskekage er Colomba optaget på det italienske landbrugsministeriums oversigt over beskyttede produkter, hvilket også indebærer, at der er strenge krav til hvilke ingredienser en Colomba må indeholde.

Italiensk påskekage – Colomba

Ret Bagværk
Køkken Italiensk
Keyword Italien, Kage, Påske, Påskekage, Traditioner
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 4 æg
  • 450 g mel
  • 120 ml solsikkeolie
  • 220 ml mælk
  • 200 g sukker
  • 1 appelsin
  • 1 citron
  • 2 ml mandelessens
  • 7 g tørgær
  • 100 g kandiserede frugter
  • Haglsukker og mandler til pynt

Sådan gør du

  • Skil æggene i blommer og hvide. Pisk hviden stiv. 
  • I en anden skål tilsættes sukkeret til æggeblommer. Kom også reven skal fra appelsinen og citronen ved sammen med mandelessensen. Pisk det sammen med røremaskinen mens solsikkeolien langsomt tilsættes.
  • Mens vi stadigvæk lader røremaskinen køre tilsættes mælken og melet (som er blandet op med tørgæren) lidt ad gangen.
  • De piskede æggehvider vendes nu i dejen indtil dejen fremstår homogen. Derefter vendes de kandiserede frugter i dejen.
  • Dejen til vores påskekage er nu klar til at komme i en form. Opskriften er til en 1 l form. Har du ikke en form med den klassiske dueform – så brug en springform. Kagen pyntes med hele mandler og haglsukker drysses henover kagen. Hvor gavmild du er med pynten er helt op til din egen smag.
  • Bages i normal ovn ved 180 ° i cirka 45 minutter.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin