GastronomiIsIsopskrifter

Kaffeis

Længe har jeg gerne ville lege lidt med at lave min egen is. Det er i princippet kun fantasien, der sætter grænsen for hvilken slags is, der kan laves. Var det f.eks. ikke i den seneste sæson af Master Chef Australia, at der var en deltager, som lavede sennepsis? I december måned fik jeg lavet lidt kanel- og lakridsis, men siden har produktionen ligget stille. Det er ikke lysten, der har manglet, men noget så simpelt som fryseplads – og det er jo en vigtig del af det at fremstille is.

Nu skal det være – der er plads i fryserne og ideerne er der. En af mine afhængigheder er kaffe. Jeg kan ikke starte dagen uden en kop eller to. Jeg holder af yoghurt med kaffe, kaffelikør, Tiramisu og naturligvis kaffeis.

Til denne kaffeis har jeg brugt johannesbrødkernemel* og glukosepulver, som begge er ingredienser, som tykner og jævner iscremen. Skummetmælkspulver* er ikke en nødvendig i opskriften, men er med til at fremhæve mælkesmagen i isen.

Kaffeis

Ret Dessert, Is
Køkken Dansk, Italiensk, Nordisk, Tysk
Keyword Is, Is uden æg, Ismaskine, Kaffe
Antal 900 ml (cirka)
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 165 g sukker
  • 15 g glukosepulver
  • 15 g skummetmælkspulver
  • 2 g johannesbrødkernemel
  • 500 ml sødmælk
  • 300 ml piskefløde
  • 10 g kaffepulver (instant)

Sådan gør du

  1. Sukker, glukosepulver, skummetmælkspulver og johannesbrødkernemel blandes sammen.
  2. Kom mælk og fløde i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser under omrøring og lade det varme op til lige under kogepunktet.

  3. Tag gryden af komfuret. Med en stavblender blendes grydens indhold godt igennem.
  4. Rør kaffepulveret  i iscremen. Sæt derefter cremen på køl og lad den køle helt af i nogle timer eller til dagen efter.

  5. Tag iscremen ud af køleskabet. Giv det endnu engang en tur med stavblenderen inden iscremen hældes på ismaskinen. Lad ismaskinen gøre arbejdet indtil isen får en cremet konsistens.

  6. Når isen er færdig, kommes den i en bøtte med låg og sættes derefter i fryseren i minimum 2 timer inden servering.

Denne opskrift giver cirka 900 ml is. 
Buon appetito!!

* Affiliate link

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close