Home / Bagværk / Kagen til Halloween
Bag en farverig kage med børnene til Halloween
Bag en farverig kage med børnene til Halloween

Kagen til Halloween

Med en hjemmegående mor har jeg gennem hele min opvækst været vant til at næsten altid var hjemmebagt kage. En af de kager som ofte blev bagt blev kaldt “den røde kage” på grund af den røde frugtfarve, som kom i dejen. Den røde farve min mor brugte blev i starten af 1970’erne forbudt og blev i stedet til “den grønne kage”. Denne fra min barndom så populære kage har inspireret til nedenstående kage, hvor der er leget med farverne.

Med Halloween kun et par uger fremme er det en oplagt mulighed for at bage sammen med børnene og lade dem lege med farver, glasur og pynt. Halloween er den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at håne de helgener, der fejres på allehelgensdag. En skrækindjagende kage vil ikke slå fejl – denne aften…..

Kage til Halloween

Ret Bagværk
Køkken Dansk
Keyword Bagværk, Halloween
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Dej

  • 250 g Smør (blødt)
  • 150 g Sukker
  • g Vaniljesukker
  • 4 Æg
  • 250 g Mel
  • 1 spsk Kartoffelmel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 2 Citroner
  • Forskellige madlavningsfarver

Glasur

  • 1 dl Piskefløde
  • Grøn (eller anden) madlavningsfarve
  • 300 g Hvid chokolade

Sådan gør du

  1. Start med at smøre en sandkageform. Varm ovnen op til 180 grader (varmluftsovn 160 grader).

  2. Smørret røres sammen med sukker og vaniljesukker. Æggene tilsættes et efter et. Melet blandes med kartoffelmel og bagepulver tilsættes under omrøring. Derefter rives skallen af den ene citron og tilsættes dejen. Tilsidst presses begge citroner og saften tilsættes dejen.

  3. Del dejen i 4 portioner og farv hver del af dejen med de valgte farver. Kom derefter dejen lagvis ned i kageformen. Bag kagen i ovnen i cirka 60 minutter. Når kagen er færdigbagt så lad den køle helt ned.

  4. Glasuren laves ved at give fløden et lille opkog. Tilsæt grøn farve (eller en anden). Hak chokoladen fint. Tag fløden at komfuret og kom chokoladen i gryden og rør derefter langsomt rundt indtil chokoladen er smeltet. Lads glasuren køle en 30 minutter.

  5. Tag kagen ud af formen fordel glasuren på toppen og lad den bare rende ned af siderne. Kagen kan pyntes efter smag. Her har jeg brugt spøgelser af sukker men Haribos vampyrer kunne også gøre det eksempelvis.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.