Annonce
MadMadopskrifter

Kan man bage julekonfekt? Ja, og det smager forrygende

Juletid er bagetid og når nu ovnen alligevel er tændt for at bage småkager – hvorfor så ikke varierer julens traditionelle julekonfekt  med sprød og saftig bagt konfekt. Det er enkelt at lave og smager, så man hører englene synger.

I disse opskrifterne anvendes der både god, klassisk ren rå marcipan og den netop lancerede ren rå marcipan med kakao, som Odense Marcipan har udviklet. Denne nye marcipan indeholder 60 % mandler og er tilsat kakao, som giver en flot farve og en smagfuld oplevelse.

Begge marcipanvarianter kan anvendes som de er til alle former for julekonfekt, men de kan også med fordel blandes med æggehvide, sukker og honning og bages sprøde og lækre i ovnen. Den bagte konfekt bliver ekstra lækker og indbydende, når den bliver kombineret med forskelligt fyld som tørret frugt, syltede bær, chokolade og nødder.

Bageopskrifter: lys og mørk julekonfekt

Lys konfekt 15 stk.
200 g Odense Ren Rå Marcipan
100 g sukker
1 tsk. honning
1 stk. æggehvide

Mørk konfekt 15 stk.
200 g Odense Ren Rå Marcipan med kakao
100 g sukker
1 tsk. honning
1 stk. æggehvide

Marcipan, sukker og honning arbejdes sammen. Æggehvide tilsættes lidt ad gangen. Massen rulles ud i stænger, og skæres i passende stykker, der formes til kugler med fyld. Bages ved 180° C i 15-17 min.

2 idéer til fyld og dekoration
• Et amarenakirsebær placeres i hver kugle og drysses med flormelis.
• Marcipanen blandes med hakket chokolade, rulles i mandelflager og drysses med kakao.

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Close
Close