BagværkMadOpskrifter

Kanelsnegle som småkager

Kanelsnegle som småkage smager ganske gort og så er de samtidige lette at bage. Det er en småkage som er dejligt knasende sprød med et kanelfyld formet som en spiral. Fyldet er en blanding af smør, kanel og sukker som giver en smag, der minder mest om de klassiske kanelsnegle.

Selve dejen er hurtigt lavet, men den skal lige have et par timer i køleskabet inden den skæres ud. Når kagerne er bagt så opbevares de i en lukket kagedåse et køligt sted.

Kanelsnegle som småkager

Ret Bagværk, Julesmåkager, Småkager
Køkken Dansk, Nordisk, Norsk, Svensk, Tysk
Keyword Bagværk, Jul, Julesmåkager
Tilb. tid 1 time
Hviletid i køleskab 2 timer
Samlet tid 3 timer
Antal 50 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Dej

  • 120 g smør
  • 100 g flødeost (eksempelvis en philadelphia ost)
  • 150 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 2 æggeblommer
  • 300 g mel
  • 60 g kartoffelmel
  • 1 spsk bagepulver

Fyld

  • 60 g smør (smeltet)
  • 100 g rørsukker
  • 3 tsk kanel

Sådan gør du

  • Pisk smørret til dejen. Tilsæt derefter flødeost, sukker og vaniljesukker og rør i ca. 3 minutter. Rør æggeblommerne ind i dejen. Tilsæt mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det ind i dejen. Rul dejen ud på en melet arbejdsflade til et rektangel på 45 x 30 cm.
  • Bland sukker og kanel til fyldet. Fordel det smeltede smør på dejen og drys så sukkerblandingen over smørret. Rul dejen stramt op. Læg folie over dejen og sæt den derefter i køleskabet i 2 timer.
  • Forvarm ovnen til 180 grader. Kom bagepapir på to bageplader. Skær sneglene ud med en skarp kniv, så der bliver 50 snegle. Det giver en tykkelse på cirka 3 mm. Bages på den midterste rille i cirka 12 minutter. Tag småkagerne ud og lad dem køle af. Opbevares i en kagedåse.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin