Annonce
Gastronomi

Klementinlikør

Klementinlikør – mit forsøg på at indfange smagen og ikke mindst duften af mine importerede klementiner fra Spanien. Det er vintertid og samtidig den tid på året, hvor klementiner er bedst.

Klementinerne er med deres store indhold af C-vitaminer flittigt konsumeret her i de kolde vintermåneder. Det uanset om de spises eller indtages  i mere eller mindre flydende form som saft, i en smoothie eller i en varm kop te. Hvorfor ikke også som en klementinlikør? Nuvel med sukker og alkohol går noget af det sunde af – men det frugtagtige og friskheden fra klementinen er tilbage.

Denne klementinlikør er hurtig at lave, da det basalt set er saften fra klementinen som koges op med sukker til en sirup, som derefter fortyndes med vodka. Det er noget hurtigere udgave end den ”traditionelle” hvor klementinerne ligger i nogle få uger i alkohol for at give smag og farve til likøren inden likøren kommes på flaske.

Klementinlikør

Ret Drinks
Køkken Dansk, Europæisk, Nordisk, Tysk
Keyword Alkohol, Drinks, likør
Tilb. tid 30 minutter
Antal 700 ml
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 450 ml klementinsaft
  • 200 g sukker
  • 6 kardemommekapsler
  • 300 ml vodka

Sådan gør du

  1. Pres så mange klementiner, at du får 450 ml saft. Pas på ikke at få hverken skind eller den hvide del, som sidder på klementinerne med, da de kan give likøren en bitter smag.

  2. Kom kardemommekapslerne i en morter og knus dem ganske let.

  3. Klementinsaften koges op i nogle minutter med de knuste kardemommekapsler og sukker til en sirup. Sørg for at sukkeret er opløst. Lad derefter sirupen køle af.

  4. Mål 400 ml af siruppen op bland den med vodka. Kom likøren på en flaske, luk den godt og opbevar den et mørkt og køligt sted.

Cin cin!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin