Annonce
Italiensk Vin

Krigen om Cannubi

Selvom  vinproducenterne i Barolo har travlt med høsten i disse dage, ulmer der en stille utilfredshed blandt dem. Den italienske Højesteret i Rom har sat sidste punktum i en årelang diskussion om,  hvor grænsen for en af de vigtigste vinmarker, Cannubi, skal gå.

Allerede i 1990’erne startede baroloproducenterne selv med at lave en inddeling af vinmarkerne i ”crus”. Et arbejde som efter næsten 20 år blev godkendt af  både vinproducenterne og de lokale myndigheder.

Men på et møde i det nationale vinudvalg – det sidste skridt før Cannubi grænserne skulle officielt blåstemples i 2010 – bad Ernesto Abbona fra  Marchesi di Barolo om, at grænserne for Cannubi blev udvidet. Til stor ærgelse for mange lokale producenter efterkom udvalget  Abbonas anmodning og Cannubi blev udvidet fra 15 til 34 ha.

Det sidste ord var dog ikke sagt da lokale producenter appellerede afgørelsen til  den regionae domstol, der i 2012 gav dem medhold og bragte Cannubi tilbage til dens oprindelige 15 ha.

Men Ernesto Abbona var ikke færdig endnu: Han appellerede, og den 3. oktober i år omstødte den italienske højesteret afgørelsen, hvilket  igen betyder, at  Cannubi nu udgør 34 ha.

Afgørelsen har skabt postyr blandt vinproducenterne, da de mener, at udvidelsen af ​​Cannubi  er være med til at slå tvivl om troværdigheden af ​​alle grænserne for cru i området.

Ifølge avisen Corriere della Sera har afgørelsen kun bragt glæde hos Ernesto Abbona, som  finder at afgørelsen er en anderkendelse af  hans families mange års arbejde med at dyrke og vinificere druer fra Cannubi.

Mange flere er rasende.

Maria Teresa Mascarello fra Bartolo Mascarello, som har en vinmark indenfor den oprindelige grænsen for Cannubi , mener  at den italienske regering har ladet Baroloproducenterne i stikken.  Maria finder der beskæmmende, at Italiens Højesteret og Landbrugsministeriet har valgt at tage hensyn til de forretningsmæssige interesser hos en  enkelt vinproducent, Marchesi di Barolo, fremfor de kollektive interesser for alle de andre producenter i Langhe.

En anden ihærdig modtander af udvidelsen er  Enzo Brezza fra Brezza,  der også er vred over Roms indblanding i sagen.  Som han korrekt  påpeger, kan det sætte en farlig proces i gang, hvor  der kan slås tvivl om 20 års arbejde med at lave de nuværende grænser.

Man skal husske på,  at der er store kommercielle interesser på spil. Prisen på en vinmark i Barolo er blandt andet afhængig af navnet. Med afgørelsen fra Højesteret i hånden er der nu en risiko for at andre vinproducenter måske vil forsøge det samme nummer for at skabe værdi for dem selv.

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close