MadOpskrifter

Laksefilet med Flower Sprouts

Selvom jeg har en gårdbutik ganske tæt på, så har jeg alligevel valgt at bibeholde min ugentlige leverance af økologiske grøntsager. Mit abonnement fordi det på fin vis supplerer det udbud, som gårdbutikken kan tilbyde og så dukker der ofte nogle nye og spændende grøntsager op i deres sortiment. Senest fik jeg Flower Sprouts, som er en hybrid mellem rosenkål og grønkål.

Det var så en ny oplevelse for mig, da jeg aldrig før er stødt på Flower Sprouts, hvor jeg normalt handler. Jeg kan forstå, at det er en populær grøntsag, som tager det bedste fra både rosenkål og grøntkål. I modsætning til rosenkål, som smagsmæssigt deler vandene på grund af deres lidt bitre smag, smager Flower Sprouts behageligt nøddeagtigt og med mere sødme.

Selv fruen i huset var hurtig til at konstatere, at de i rå format snildt ville kunne bruges i en salat. Og i modsætning til grønkål, der kun smager rigtig godt, hvis den simre i lang tid, så kan Flower Sprouts tilberedes på kun 4 minutter. At Flower Sprouts så også forbliver sprøde når de bliver kogt taler også til deres fordel.

Her valgte jeg at bruge Flower Sprouts som tilbehør til laksefilet. De omkring 4 minutter på panden svarer nogenlunde til den tid, som laksefilet skal stege, så alt blev klargjort forinden og så var det ellers gang i to pander. Resultatet var ganske vellykket. Ikke mindst synes jeg at kombinationen mellem Flower Sprouts, appelsinsaft og Balsamico spillede fint sammen.

Laksefilet med Flower Sprouts

Ret Fisk, Grøntsager, Hovedret
Køkken Dansk, Europæisk, Tysk
Keyword Fisk, Hovedret, Hurtigt mad, Kål, Let mad
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g laksefilet
  • 250 g Flower Sprouts
  • 1 rødbede
  • 1 appelsin
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Crema di Balsamico
  • Salt og peber
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Start med at rengøre Flower Sprouts. Bortskær den nederste del af stokken Halver de største på langs. Skræl rødbeden og skær den ud i små fine tern. Pres appelsinen. Skræl hvidløget og hak det fint.
  • Kom lidt olivenolie på en varm pande og sauter Flower Sprouts i den. Tilsæt rødbeden, appelsinsaft og lidt crema di balsamicoeddike. Lad grøntsagerne over medium varme i cirka 4-5 minutter. Smag til med lidt salt og peber.
  • Rengør laksefilet og skær den i 2 cm tykke stykker. Varm olivenolie i en non-stick pande og steg laksefileterne i 2-3 minutter på begge sider. Kernen skal stadig være glasagtig. Drys fileterne med groft havsalt og server dem sammen med grøntsagerne.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin