Henriks blogMad

Madspild: Jeg tanker lige en romkugle eller to

Normalt er det kun bagere, der forvandler wienerbrød til romkugler, men på de lokale Q8-stationer er man også begyndt at lave romkugler. Det skyldes, at de gerne vil undgå det store spild af wienerbrød, som ellers normalt ville gå til spilde.

Derfor er medarbejderne blevet uddannet i at lave romkugler, og det er blevet en stor succes. Nu hvor Q8 selv står for produktionen, undgår de at smide wienerbrød ud. Hver butik forvandler hver måned omkring 140 stykker eller ca. 14 kg. kage til romkugler.

Herfra skal ikke lyde et ondt ord om folkesundhed. Tværtom synes jeg det er positivt at der gøres en indsats for at undgå madspild. Mange flere butikker burde gå i samme retning og gøre en indsats for at komme madspild til livs. I eksempelvis Tyskland er der i nogle byer ordninger, hvor butikkerne donorer madvarer, som er tæt på at udløbe eller er noget sidste salgsdato, til værdigt trængende.

Lad os få respekten tilbage for maden. Madspild er ikke et tegn på overflod men arrogance for dem der ikke har.

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin