Annonce
Latest NewsMad

Michelin, markedsdage og madværksteder i København

Nordens største madfestival – Copenhagen Cooking – vender op og ned på alles madvaner, når hele verdens køkken kommer til byen og Københavns egne Michelin-restauranter bliver budgetvenlige. Copenhagen Cooking går i luften fra den 19. – 28. august med et opsigtsvækkende program.

Når den københavnske madfestival Copenhagen Cooking står på, får alle mulighed for at udfordre smagsløg og gane – uanset pengepungens størrelse. De cirka 85 arrangementer tæller bl.a. gastronomiske gadefester, nordiske toprestauranter i Kødbyen, food walks, kogeskoler, internationalt gadekøkken og Michelinmad til lave priser.

Det er syvende gang, at Copenhagen Cooking byder på kulinariske sensommeroplevelser. I år åbnes madfestivalen på Copenhagen Wine Forum den 19. august i Forum. Og årets festival-program byder på både klassikere og en række nye tiltag, hvor både det lokale og det internationale køkken hyldes ved en række spydspidsarrangementer.

Gastronomi på gadeplan
Ét af dem er det nye initiativ ’Nordic Taste’ – et stort smagsunivers den 27. – 28. august i Den Hvide Kødby, som åbnes af Copenhagen Cookings nye protektor H.K.H. Prinsesse Marie. Under ’Nordic Taste’ serverer cirka 30 nordiske toprestauranter som fx Niels Bugges Kro, Kokkeriet, Juuri (Finland) og Hackerberga Slot/Karlaby Kro (Sverige) smagsprøver med fokus på lokale råvarer og madtraditioner. Der vil også være tysk vinfest, nordiske cocktails og uddeling af prisen ’Politikens Nordiske Gaffel’, som dagbladet giver til den af publikum udvalgte bedste smagsprøve. Billetter til ’Nordic Taste’ kan købes allerede nu på madbillet.dk

Refshaleøen er samme weekend ramme om ’MAD Foodcamp’ der med noma’s René Redzepi og Claus Meyer som ankermænd, vil udforske og hylde de gode råvarer med planteriget som årets tema. Her kan man bl.a. møde landmændene bag fødevarerne, deltage i workshops, opleve græssende dyr og et stort frugt- og grøntmarked.

Budgetvenlig Michelinmad og gadekøkken
Et af Copenhagens Cookings mest populære indslag er ’Taste of Copenhagen’, hvor Københavns bedste restauranter tilbyder en menu til spotpris. I år er alle de deltagende Michelin-restauranter; restaurant noma, Kong Hans, AOC, Kiin Kiin, Kokkeriet og Søllerød Kro. Der skal nok blive rift om billetterne, når de sættes til salg den 10. august.

Selv om festivalens hovedprogram finder sted fra den 19. – 28. august, er der endnu en mulighed for en unik smagsoplevelse den 3. – 4. september, når ’Internationale Dage – Taste the World’ arrangeres i samarbejde med Københavns Kommune. Rantzausgade forvandles til et stort gadekøkken, når bl.a. danske, spanske, mexicanske og brasilianske restauranter serverer småretter fra deres køkken.

Årets Copenhagen Cooking foto er kreeret af kok og Bocuse d’Or vinder Rasmus Kofoed, som udtaler at ’kvinden ligger på en bund af guldnælde, som bruges i det nordiske køkken’ og at ’billedet afspejler nordisk minimalisme og den enkelhed, som jeg stræber efter i mit eget køkken’.

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Close
Close