Annonce
Mennesker

På tur i historien

I Piemonte er det personlige netværk af stor betydning. Næsten uanset hvad du søger er jungletrommerne effektive her. En snak med vores amerikanske veninde Paige der startede med vores erfaringer med italienske bygningsarbejdere endte med en invitation til at besøge Cascina Bethlehem udenfor Neive.

Cascina Bethelem fik sit i navn tilbage i 1800-tallet, da der en juleaften blev født et barn i stalden. Der er tale om et lidt utraditionelt Cascina. Det er ikke bygget i den for området traditionelle L-stil. Her lå stalden i sin tid på den modsatte side af gårdspladsen.

Stalden var i gammel tid der man opholdte sig for at holde varmen. Man brugte halmballerne til at sidde på og når de var brugt blev halmen brugt til at fodre dyrene med. Det typiske var at køkken og stald lå lige op af hinanden. Det er ikke mere end et par år siden, vi besøgte en ejendom i Monforte d’Alba, hvor man stod i stalden hvis man åbnede den forkerte dør i køkkenet.

Marco som havde inviteret fortalte, at hans far havde boet der indtil for 1 år siden. Mange af tingene stod fuldstændig urørt siden og på den måde blev en eftermiddag der startede med en tur på posthuset en dag, der endte med en lektion i gammel piemontetisk levevis.

Køkkenet var præget af en kæmpe pejs, der var husets eneste varmekilde (foruden komfuret). Men komfuret var i sin tid midlertidigt flyttet oven på i et af værelserne, da man ville restaurere det oprindelige køkken. Komfuret var aldrig kommet ned igen, da Marco’s forældre nød at kunne gå direkte ud på den øverste terrasse og spise.

Det gamle forrådskammer var bevaret. En grotte gravet ind i skrænten. Her hang der i gamle dage oste, pølser mv. Det samme blev den gamle brønd brugt til. I gamle dage hængte man sine fødevarer ned i brønden fordi der var køligt.

Cascina Bethlehem havde for mange år sin en lille vinproduktion. I dag står meget af det gamle udstyr tilbage og vidner om en svunden tid. Selv finder jeg mange af de gamle italienske møbler utrolig charmerende og det ærgrer mig lidt, at man ofte ser dem dårligt opbevaret.

Måske man skulle sælge antikviteter?

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin