Home / Gastronomi / Pasta bianca – pasta med fennikel og løg
Pasta Bianca
Hurtig og enkel opskrift på pastaret med fennikel og løg

Pasta bianca – pasta med fennikel og løg

Kender vi alle ikke det, at vi næsten ikke gider lave mad og så falder for fristelsen til at tage en pizza eller anden fastfood med hjem? En løsning der ofte er dyr og i virkeligheden ofte tager længere tid end at lave en hurtig pastaret. Inspireret af hvad “huset” kunne klare blev det til denne hurtige pastaret med fennikel og løg i en cremet sovs af ricotta.

Udskriv

Pasta bianca

En dejlig cremet pastaret, hvor fennikel tilfører retten en svag note af anis.

Ret Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 Personer
Kalorier 610 kcal
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 2 Løg
  • 2 Fennikel
  • 500 g Spaghetti
  • Salt
  • 250 g Ricotta
  • 2 dl Grøntsagsbouillon
  • 2 spsk Olivenolie
  • Peber

Sådan gør du

  1. Pil løgene, halver dem og skær løgene i fine skiver. Rengør fennikel og som med løgene halveres de og skæres i fine skiver. Gem lidt af den grønne top fra fenniklen til at komme på toppen af retten inden den serveres.

  2. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.

  3. Ricottaen smuldres og kommes  sammen grøntsagsbouillonen i gryde. Blandingen varmes op under omrøring indtil saucen har fået en homogen konsistens. 

  4. Varm olivenolien op på en pande. Tilsæt løg og fennikel og lad dem stege med under omrøring i 5 - 6 minutter uden at grøntsagerne tager farve. 

  5. Hæld vandet fra spaghettien og kom pastaen i en større gryde med grøntsagerne og ricottasaucen. Bland godt. Du kan eventuelt gemme lidt af vandet fra pastaen og tilsætte dette, hvis du synes ricottasaucen er for tyk

  6. Smag til med peber og salt efter egen smag. Pynt retten med lidt af den finskåren grønne top fra fenniklen.

Opskriftsnoter

Vidste du om fennikel

Når du handler fennikel kan du finde dem i en rund og i en flad variant. Den flade fennikelvariant er efter min opfattelse den bedste samtidig den letteste at skære ud. I Italien bruges den runde fennikel gerne rå i salater. I de nyere sorter som er blevet fremavlet kan man uden problemer spise stænglen.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *