Italiensk madMadOpskrifter

Risotto med salsiccia (Risotto alla salsiccia)

Efter et par dage med lammekølle var tiden nu til en hurtig og enkel omgang risotto. Det kræver kun få ingredienser at lave en lækker og ikke mindst velsmagende risotto. Risotto med salsiccia (salsiccia er en italiensk pølse) er en af mine foretrukne når det kommer til risotto. Her lavet på en salsiccia lavet af okse- og lammekød og så tilsat lidt safran for at give smag og farve til retten.

Risotto med salsiccia

Ret Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g carnaroli ris
  • 300 g salsiccia
  • Ca. 1 l kogende oksekødsbouillon
  • 1 glas hvidvin
  • 1 brev safran
  • 2 skalotteløg
  • 20 g smør
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • Olivenolie
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Start med at pille og hakkr løgene fint. Steg løgene i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes den hakkede salsiccia, hvor du først har klemt kødet ud af pølseskindet. Derefter tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld vin ved, og rør, til risene har opsuget væden.
  • Tilsæt den kogende oksebouillonen med en grydeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene
  • Kom safranen i en lille skål. Rør safranen ud med en lille grydeske boullion. Safranen tilsættes derefter blandingen med ris og salsiccia.
  • Risottoen skal koge ved middelvarme i cirka 20 minutter. Den korrekte kogetid afhænger af hvilken type ris, som der er anvendt. Tjek emballagen for at finde den korrekte kogetid.
  • Rør smør og Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag evt. til med salt og peber.
Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin