IsIsopskrifterOpskrifter

Romrosinis

Romrosinis er en af mine favoritdesserter fra barndommens memory lane. Da jeg i hin tid løb orienteringsløb, havde min orienteringsklub dengang en tysk venskabsklub, som når de var i Danmark blev indlogeret privat. Familien der altid boede hos os, medbragte altid lidt tyske specialiteter – og heri blandt romrosiner. De gjorde stor lykke i både is og til is.

Romrosiner er ganske enkle at lave selv. Det hvad enten man bruger den løsning jeg har valgt ved blot at lade rosinerne suge rom til sig over natten eller om man vælger at give rosinerne et lille opkog i rom. Det er en smagsag – også hvor børnevenlig du vil være med rommen.

Før jul legede også lidt med nogle isopskrifter, blandt andet kanel- og lakridsis. Det var efter syditaliensk opskrift med sødmælk, skummetmælkspulver og sukker som hovedingredienserne. Resultatet var jeg egentlig godt tilfreds med, men savnede alligevel lidt mere cremet is. Et resultat som jeg er kommet tættere på med den opskrift, der har lagt grunden til denne romrosinis.  For en rigtig cremet is har jeg opnået de bedste resultater ved at bruge æggeblommer.

Lige så hurtigt som en omgang is laves færdig, lige så hurtigt popper ideen til den næste is op. Mulighederne er uanede, og det er egentlig ganske sjovt hele tiden at forsøge at lave en endnu bedre is.

Romrosinis

Ret Dessert, Is
Køkken Dansk, Italiensk, Nordisk, Tysk
Keyword Is, Is uden æg
Antal 1 liter (cirka)
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 165 g sukker
  • 15 g glukosepuvler
  • 15 g skummetmælkpulver
  • 2 g johannesbrødkernemel
  • 500 ml sødmælk
  • 300 ml piskefløde
  • 60 g rosiner
  • 60 ml rom

Sådan gør du

  • Sukker, glukosepulver, skummetmælkspulver og johannesbrødkernemel blandes sammen.
  • Kom mælk og fløde i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser under omrøring og lade det koge op til lige under kogepunktet.
  • Tag gryden af komfuret. Med en stavblender blendes grydens indhold godt igennem.
  • Sæt blandingen på køl og lad det køle helt af i nogle timer eller til dagen efter.
  • Skyld rosinerne i vand og lad dem dryppe godt af. Kom rosinerne i rommen og lad dem trække natten over.
  • Tag isblandingen ud af køleskabet. Giv det endnu engang en tur med stavblenderen inden blandingen hældes på ismaskinen. Efter godt 20 minutter tilsættes romrosinerne. Lad derefter ismaskinen kører indtil isen er færdig.
  • Når isen er færdig, kommes den i en bøtte med låg og sættes derefter i fryseren i minimum 2 timer inden servering.

Denne opskrift giver cirka 1000 ml is.
Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin