Annonce
Latest NewsMadMadopskrifter

Slå-katten-af-tønden fastelavnskage

Odense marcipan vil gerne inspirere med nye opskrifter og fotos på børnenes fastelavnskage og lækre muffins med nougat og marcipan.

Fastelavns kage med marcipankatte
1 bradepande

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g Odense Blød Nougat
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. kakao
  • Odense Marcipanlåg og pastafarver og ekstra ren rå marcipan til dekoration.

Pisk æg og sukker til en luftig og skummende æggesnaps. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og smelt nougaten heri. Sigt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao i æggesnapsen og rør det sammen med nougat-smør. Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen ca. 30 min. ved 170° C. Lad kagen køle af.

Læg marcipanlåget hen over den afkølede kage og skær det til. Bland marcipan med pastafarver efter egne ønsker til dekoration. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir og skær f.eks. to bælter til at sætte rundt om tønden samt katte ud af marcipanen. Brug det afskåret marcipanlåg til øjne og knurhår. Lav serpentiner af udrullet marcipan i andre farver.
Fastelavns muffinboller med nougat og marcipan
12 stk.

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 3 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 125 g smør
  • Ca. 500 g hvedemel
  • 75 g Odense Blød Nougat
  • 100 g Odense Færdig Kransekagemasse

Pynt: Et sammenpisket æg til pensling + evt. mørk chokolade

Brug en røremaskine eller sæt dejkrogene på elpiskeren og find en stor skål.

Gæren røres ud i lun mælk og æggene røres i et ad gangen. Tilsæt sukker, salt, honning, smør og halvdelen af melet og rør det godt sammen. Drys resten af melet i lidt ad gangen, mens der røres og lad dejen hvile 1 time. Fordel dejen med skeer i smurte muffinforme. Lav en god fordybning i hver med fingeren og fyld den med nougat og kransekagemasse.

Fold dejen hen over og vend bollen i formen så lukningen vender nedad.

Lad dem hæve lunt i 45 min. og pensl med æg. Bages i 20-25 min. ved 180° C.

Afkøl på rist og pynt med glasur eller smeltet chokolade.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin