Skræl grøntsagerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern så brug i stedet en grøntsagskræller.Kom grøntsagerne i hver sin skål.
Varm olien op til knap 140 grader i en stor gryde. Temperaturen må ikke komme over 140 grader. Tag gerne gryden af pladen af og til for at holde en jævn temperatur. Brug gerne et termometer til at holde styr på temperaturen.
Fritér de forskellige slags grøntsager hver for sig. De er klar til at blive taget op af olien, når de ikke bobler mere, for så er væden i grøntsagerne fordampet og du vil få sprøde chips. Fritér rødbederne til sidst, da de ellers vil afgive farve til de øvrige grøntsager.
Grøntsagerne vendes straks i en skål med revet Parmigiano Reggiano, finhakket dild og lidt salt. Læg derefter grøntsagerne på en bageplade med lidt køkkenpapir, så eventuelt overskydende olie bliver opsuget, og lad dem afkøle.
Parmesandip
Rør ingredienserne godt sammen og kom dippen op i en lille skål. Placer skålen med parmesandip midt på en tallerken og læg rodfrugtchipsene rundt omkring den.