Udskriv
Tunkage med en blandet salat er både sundt og velsmagende.

Tunkager (Timballo di tonno)

Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 300 g kartofler
  • 400 g tun i vand (drænet)
  • 2 skiver hvidt brød uden skorpe (opblødt i vand)
  • 8 ansjoser i olie (finhakket)
  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g rasp
  • Revet skal fra 1 citron
  • 4 spsk hakket persille
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at skrælle kartoflerne og kog dem derefter møre i saltet vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en gaffel. Kom kartoflerne i en skål og lad dem afkøle.

  2. Tilsæt brød, ansjoser, æg, citronskal, tun, hvidløg, persille, salt og peber. Rør det hele sammen til en ensartet fars.

  3. Varm ovnen op til 180 grader.

  4. Form 4 tunkager (samme større og form som en god dansk hakkebøf). Vend tunkager i rasp.

  5. Kom tunkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter eller indtil de får en let gylden farve.

  6. Server tunkagerne varme eller lune sammen med en salat og citronbåde.