Start med at marinere laksen. For at lave marinaden tag da en saftpresser og klem saften ud af 5 appelsiner og 2 citroner. Tag derefter en si og si citrussaften, ned i et fad med høje kanter, for at fjerne eventuelle kerner og urenheder.
Kom laksestykkerne ned i marinaden. Tilsæt lidt friskrevet ingefær, revet skal fra 2 appelsiner og 1 citron. Dæk fadet med folie og lad fisken marinere i køleskabet i mindst 2 timer - og gerne i længere tid.
Rens foråresløgene og skær dem i tynde skiver. Smelt derefter smørret på en stegepande ved middelvarme. Når smørret er smeltet kom da forårsløgene på panden og steg dem i 5-6 minutter.
Tilsæt først akaciehonningen og derefter laksen. Giv først laksen cirka 5 minutter op skindsiden og derefter 2 minutter på den modsatte side. Vend derefter laksen tilbage til skindsiden, skru lidt op for blusset. Tilsæt 1-1,5 dl af marinaden og lidt salt. Lad det hele koge i cirka 1 minut, så citrusmarinaden skaber en dejlig sovs.
Når laksen er klar anrettes den enten på et serveringsfad eller direkte på tallerknen sammen med ris pilaf (se nedenfor)
Ris pilaf
Når du skal tilberede ris pilaf begynder starter vi med at skylle risen forsigtigt under rindende vand for at få noget af stivelsen ud af risene. Lad risene dryppe af og tørre i et dørslag.
Hak løget fint og smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet tilsættes løg og det hele småsimre i cirka 15 minutter ved lav temperatur. Pas på at smør og løg ikke bliver brune.
Nu tilsættes risene og grøntsagsbouillon. Sæt låg på gryden og lad det småkoge i 18-20 minutter indtil grøntsagsbouillonen er blevet opsuget af risene. Rør rundt i risene med gaffel og din ris pilaf er klar til at blive serveret.