Start med at skralde kartoflerne og skær dem derefter i skiver. Vand og mælk hældes i en gryde og bringes i kog. Kom kartoffelskiverne i og lad det småkoge i 15 minutter.
Løg og hvidløg skraldes og snittes fint. Varm olivenolien op på en pande og svits løg og hvidløg kort. Tilsæt mel til blandingen af løg og hvidløg og rør godt rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og fløden og rør godt rundt. Lad sovsen koge ind i 5 minutter. I mellemtiden skylles dild, tørres af i køkkenrulle og hakkes derefter fint. Citronen skylles ligeledes i vand og tørres, hvorefter skallen rives fint. Skær citronen over pres den saften ud af den ene halvdel.
Tænd ovnen og sæt temperaturen til 180 grader. Smør et ildfast fad. Kom den revet mozzarella i flødesovsen og lade osten smelte ved lav varme. Til 3/4 dele af den hakket dild og den revet citronskal til sovsen. Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber. Kom lidt revet muskatnød i sovsen og tilsæt evt. lidt sukker.
Kom kartoffelskiverne i det ildfaste fad. Kom laksefileterne ovenpå. Sovsen fordeles hen over laksefileterne. Kom derefter fadet i ovnen og lad den gratinere i 20-30 minutter. Inden retten serveres drysses den resterende dild henover.