Opløs gæren i den håndvarme mælk. Tilsæt salt, sukker, æg, mel og smørret som skal være blødt.
Ælt dejen igennem – i hånden eller på en røremaskine – i 10 – 15 minutter indtil dejen er rørt glat.
Dæk dejen til og stil den til hævning i 1,5 time i stuetemperatur eller indtil dejen har nået næsten dobbelt størrelse.
Del dejen i 8 stykker og form dem til burgerboller. Tryk dem lidt flade så de måler cirka 8 cm i diameter. Kom burgerbollerne på en bageplade belagt med bagepapir. Kom et viskestykke over og lad dem hæve i cirka en time, indtil de hævet godt igen.
Pensl boller med et pisket æg og drys sesamfrø på toppen. Bages i ovnen ved 190 grader i 15 til 18 minutter indtil bollerne har en flot gylden farve.
Noter
Ønsker du nogle mindre burgerboller, kan du i steder dele dejen til 12 stykker. Så nedsættes bagetiden i stedet for til 12 – 15 minutter. Eller til 24 mini-burgers som så skal have 12 min i ovnen.