HenrikHenriks blog

Annette Vilhelmsen: Danmarks La Befana

Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde. I denne uge fik Danmark også sine egen ”Befana”, da socialminister Annette Vilhelmsen (SF) fik en stor næse, med både hår og vorter, for gavmildt at forære 1 million kroner til projektet “Stemmer på Kanten” inden ansøgningsfristen udløb og for yde dem hjælp til at ansøge om pengene.

Heksen La Befana  markerer afslutningen på julen i Italien, når hun traditionen tro den 6. januar ankommer på sin kost og uddeler gaver og slik til de søde børn og kul til de uartige.  Samme respekt for traditioner og sædvane udviste Annette Vilhelmsen ikke, da hun allerede 2 uger før en ansøgningsfrists udløb for åben tv-skærm legede Befana og smed rundt samfundets penge.

Efterfølgende valgte Annette Vilhelmsen at forhøje puljen fra en til to millioner, så også 16 andre ansøgere kunne få del i puljen. Hvad jeg ikke forstår er så? Hvor kommer den ekstra million fra? Hvilket projekt får så færre penge – for jeg kan ikke forestille mig, at hun i sit eget ministerium sparer 1 million for at få balance i sit budget?

Jeg forstår heller ikke, hvorfor skal samfundet bekoste yderligere et større beløb (formentligt et millionbeløb) på en advokatundersøgelse af sagen? Hvad forskel skulle den gøre? Socialministeren har både læst den første side i ”spin for politikere” og lyttet til sin spindoktor og lagt sig ned på maven og messet undskyld indtil ingen gider høre på hende mere.

Enhedslisten og regeringen havde for et måneder siden travlt med Lars Løkkes rejseudgifter  – og uanset hvor galt det var – så er det efterhånden småpenge i forhold til, hvad socialminister Annette Vilhelmsen gavmildt smider rundt med i øjeblikket.

Forskellen er socialminister Annette Vilhelmsen er den lille ny i klassen.  Mest af alt at sammenligne med bambi, der forgæves forsøger at skøjte rundt på isen. Overbarenhed og et smil på læben er det hun mødes med – men det ikke ændrer ikke på, at der mange danskere inden for socialministerens fagområde, som ville have langt større gavn af pengene end advokaterne….

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: