Annonce
EntrepreneurshipLøst og fast om iværksætteri

Anonyme kreditkort

I DR dokumentarprogrammet ”I skattely”er der sat fokus på anonyme kreditkort .  Et anonymt kreditkort  –  prepaid card – fungerer ligesom et taletidskort.  Du tanker penge på kortet, som du derefter kan betale med eller hæve kontanter fra, til der ikke er flere penge. Hvorefter du kan tanke det op igen med flere penge. På anonyme kreditkort fremgår dit navn ikke og når du hæver penge i en automat, efterlader kortet ingen spor, som kan føres direkte tilbage til dig eller eller din bankkonto.

De anonyme kreditkort har været brugt i mange år. Langt de fleste af kortene bruges til helt lovlige formål.  Eksempelvis bruges kortet  ofte på rejser, hvor det ikke kan bruges af andre uden din kode, hvis det bliver stjælet. Samtidig er det også være en billig måde at sende penge til en anden person på – specielt over landegrænser, hvor gebyerne kan være ganske høje. Kortet  kan fremsendes som brev og koden overgives måske telefonisk.

Hvis du laver en søgning på Google kan du hurtigt finde en lang række danske firmaer, som tilbyder at formidle anonyme kreditkort. I princippet er vejen til anonymitet ikke længere end vejen til den nærmeste 7Eleven.

7Eleven forhandler det engelske Ukash. For kontanter køber du koder, som du indtaster på din anonyme profil på internettet. Og gennem Ukash kan du så købe varer, spille online casino eller flytte penge rundt til familie og andre i de 50 lande, som Ukash opererer i.  Alt dette uden at dit navn fremgår nogen steder. Der findes tillige en lang række udbydere anonyme kreditkort, hvor kortet kan lades op med Ukash.

Uagtet at langt den overvejende del af de anonyme kreditkort bruges til fuldt lovlige formål er den politiske forargelse stor. Spørgsmålet er om problemet kan løses gennem dialog med kortudbyderne. Teknisk vil det være muligt – det er nok mere et spørgsmål om vilje.  Nogen lande, som eksempelvis Tyskland, har indført et loft  over, hvor stort et beløb der kan indsættes på et anonymt kreditkort.

I bund og grund handler det om folks moral og vilje til at være medspillere i det samfund, som de er en del af.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: