Annonce
Italiensk VinMennesker

Barolo Boys: The Movie

Barolo Boys – The Movie er en kommende film, der fortæller historien om hvordan en ny generation af unge ukendte vinbønder i slutningen af 1980’erne ændrede måden at producere Barolo på og som siden gjorde Barolo til den ubestridte stjerne i 1990’erne.

To måneder efter methanolskandalen chokerede vinverden ødelagde et kraftigt haglvejr de bedste vinmarker i Barolo-området og en allerede prøvet industri  blev tvunget i knæ.  For en gruppe af unge visionære vinproducenter blev det starten på deres egen revolution.  De ville ikke se passivt til, at deres forældre ikke gjorde noget for at løse krisen og samtidig heller ikke var åbne over for nye tanker. Det blev starten på en ny epoke Piemonte, hvor der blev indført grønhøst og de små franske egetræsfade – barrique – gjorde deres entre i vinkælderne i stedet for de store fade.

Modernister blev de kaldt dengang. Blandt  dem der satte dagsorden var personer som Elio og Silvia Altare, Giorgio Rivetti, Roberto Voerzio, Chiara Boschis, Elio Grasso, Lorenzo Accomasso samt Alessandro og Bruno Ceretto, Beppe og Marta Rinalidi, Beppe Caviola og Marc de Grazia.

Det er alle personer som op gennem 1990’erne opnåede succes, berømmelse og rigdom. Selv om de overvandt krisen har prisen været høj for mange af dem. I mange af modernisternes familier havde den ældre generation ikke forståelse for modernisternes metoder. Det har den dag i dag sat sine spor i nogle af familierne.

Tiden er gået og i det 21. århundrede er der så ved at udvikle sig en ny dagsorden, hvor en gruppe producenter er begyndt at inddrage miljømæssige hensyn, tekniske og etiske spørgsmål i vinfremstillingen.  Dermed er der begyndt at blive lagt pres på den holdånd og store entusiasme som prægede modernisterne fra de tidlige dage.

Filmen, der har præmiere til april 2014, ser på hvad der er sket med modernisternes fra dengang de startede og så frem til nu. Hvem var de og hvad laver de i dag? Hvad har det betydet for Langhe.

Ideen til Barolo Boys kom fra forfatteren Titian Gaia og filminstruktør Paolo Casalis, der begge stammer fra Alba. Fimnen har allerede støtte fra Filminstituttet i Torino, Slow Food og Region Piemonte. Du har også mulighed for at støtte filmen ved at give en donation til projektet. For 10 € får du mulighed for at se filmen på internettet, for 15 € får du dvd’en og for 20€ får du dvd’en plus som bonus Langhe DOC dvd.

Du kan følge projektet på deres hjemmeside: Klik her

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: