Annonce
Vin

Barolo Chinato – perfekt vin til juleknas og chokolade

Hvis en vin om nogen skal kaldes en julevin, så er Barolo Chinato et oplagt bud. Barolo Chinato er en piemontetisk specialitet med rødder langt tilbage i historien. Historikerne mener, at Chinatoens historisk har været brugt af “lægerne” som medicin. Den moderne udgave Chinato som vi kender i dag blev officielt anerkendt i 1800-tallet.

Barolo Chinato er lavet på Barolo, der er blevet tilsat sukker og alkohol som sammen med forskellige krydderier i form af f.eks. kinabark, kanel, stjerneanis, rabarber…. lagre på små træfade. Hver familie har sin egen opskrift, som der vogtes nidkært over. Kunsten er at finde urter, som passer til den enkelte Barolo.

En Barolo Chinato har en intens duft, let krydret på grund af krydderurter; en duft der bringer tankerne hen på gløgg og brunkager, i munden vinen er den fuld og levende, sød med en let bitter eftersmag. Dette er en vin velegnet til at afslutte middagen som fordøjelsesfremmer, men er også egnet til chokolade, kager, såsom “Bonet” (typisk piemontesiske kage lavet med “amaretti”).

Hos den lille vinhandler på gågaden i Alba var der da heller ingen tvivl, da snakken faldt på Chinato. Den bedste Barolo Chinato er uden tvivl Capellanos Barolo Chinato. Capellano er en familie, der har lange traditioner med fremstillingen af Barolo Chinato.

Forhandler i Danmark. Carlo Merolli (www.carlomerolli.dk) Pris 345 DKK

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin