Test Køkken – Ekstra lækkert af Noor Murad og Yotam Ottolenghi

Test Køkken - Ekstra lækkert

Test Køkken - Ekstra lækkert

Genre:
Serie:

Published: 24. oktober 2022

ISBN: 9788727011660

Som opfølgning til bogen Test Køkken – Shelf Love er Yotam Ottolenghi og Noor Murad tilbage med en lang række nye opskrifter. Ekstra Lækkert handler om kreativitet og overflod, om at vælge og vrage, mixe og matche. Her leges der med krydderier, syre og sødme i alverdens spændende og uortodokse kombinationer.

Forlagets beskrivelse

Ekstra lækkert er en hyldest til grøntsagerne. Det er mad med mellemøstlig inspiration med et twist, fx kardemomme sammen med vanilje eller allehånde til tomaterne, og med et sidste touch, fx syrlig salsa eller syltede urter.

Ekstra Lækkert handler om kreativitet og overflod, om at vælge og vrage, mixe og matche. Det er en udforskning af det specielt ottolenghiske via saucer og dressinger, olier og syltede sager, drys og sprøde islæt, salsaer og pickles, fermenter og saltkonservering og grunddesserter. Det er alt det ekstra, som fuldender et måltid, gør en allerede god ret vidunderligt meget bedre.

Ottolenghi Test Køkken præsenterer 75 slags tilbehør og 10 desserter. Det enkelte tilbehør præsenteres i en enkelt opskrift, og der er forslag til andre retter, hvor det kan tilføje den ekstra nuance, som gør hele forskellen.

Anmeldelse

Kogebogen

I det nordlige London finder man under en jernbanehvælving Ottolenghis testkøkken. Udefra ser det ikke ud af meget med sine pallestabler, blå skodder og røde mursten. Faktisk er bygningen lidt kedelig at se på, og er en som man let overser. Men bag murene oser der af kreativitet og rigtig madglæde. Der leges med ingredienser og teknikker med kun det formål at skabe god mad af gode råvarer og ikke mindst dele det med verden.

Opskrifterne

Opskrifterne i bogen kan ikke henføres til et specifikt nationalt køkken. I bedste Ottolenghi-stil er opskrifterne inspireret af middelhavskøkkenet og det asiatiske køkken, men der bruges både teknikker og ingredienser fra hele verden.

Det er ikke let at karakteriserer opskrifterne. De er anderledes end hvad de fleste af os er vant til. Og så er det kendetegnet for alle opskrifterne at der skal bruges mange – ja rigtig mange – ingredienser i opskrifterne. Der er ingen tvivl om at smagen er i højsædet her, ligesom man ikke kan kalde det kedelig madlavning.

Som i forgængeren er der ingen kapitler i traditionel forstand. I steder er bogen delt op i afsnit som; Giv det lidt funk, Masser af saucer, Sprødt og knasende, Noget frisk, Et godt dryp olie og desserter helt fra grunden.

Eksempler på opskrifter i bogen er opskrifter som: Butternut crunch pie med syltede chilier, Foul Mudammas med grøn chilisauce, Langtidsbagt courgette med pangrattato, Grøn frittata med brændt aubergine og granatæblesalsa, Cremet gazpacho med Ingefær-hvidløgsolie eller hvad med en dessert med Bagte æbler med græskarkaramel og rugbrødscrumble.

Bagerst i bogen finder man et indeks, hvor opskrifterne er delt op yderligere i kategorier som vegansk, grønne hovedretter, ikke-vegetariske hovedretter, børnevenligt, fad og gryderetter og under en time mv.

Forfatterne

Yotam Ottolenghi har en tysk og en italiensk bedstemor og er selv fra Israel. Ottolenghis vej ind i mad-verdenen, var ikke ligefrem. Han er Master i filosofi. Kom til London i 1997. Startede som konditorassistent og er i dag international stjernekok og bestsellerforfatter med egne restauranter og adskillige delikatesseforretninger.

Noor Murad er en bahrainsk-født kok, hvis internationale erhvervserfaring til sidst bragte hende til Ottolenghi-familien i 2016. Hun har været med til at udvikle opskrifter til flere af Ottolenghis tidligere bøger samt til Ottolenghis MasterClass-serie. Hendes bahrainske rødder har en stærk indflydelse på hendes madlavning hvor de arabiske, persiske og indiske smagsvarianter har en fremtrædende rolle i hendes opskrifter.

Målgruppen

En kogebog for alle der kan lide at lege i køkkenet, og som er nysgerrige på smage og nye kombinationer.

Sværhedsgraden

Her kan alle være med!

Optikken

Bogen er fyldt med fremragende opskrifter, som fortjener bedre billeder. Derudover er bogen ualmindelig teksttung. Sat op med en skrifttype og format som ikke gør bogen egnet til at tage med i køkkenet. Læse- og brugervenligheden har ikke været i højsædet..

Ingredienserne

Ottolenghis opskrifter består ofte af ganske få ingredienser, og det vil være de færreste af os, som vil have alle disse ingredienser i vores køkken. Men alle ingredienserne kan findes i et godt velassorteret supermarked.

Sammenfattende

Yotam Ottolenghis Test Køkken – Ekstra lækkert er fyldt med opskrifter, som er velegnet til velegnet hverdag. Test Køkken – Ekstra lækkert er en stor inspirationskilde til at gøre din egen madlavning mere varieret, farverig og spændende.

Om Test Køkken – Ekstra lækkert

Test Køkken – Ekstra lækkert kan købes hos Bog & idé
Test Køkken – Ekstra lækkert kan købes hos Saxo.com

Sprog: Dansk
ISBN: 9788727011660
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 256
Udgivet: 14. oktober 2022

the gravatar profile photo

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin