Annonce
Mad

Bornholm nu ophavsø til nyskabende pasta

Bornholm er kendt for sine fødevarer og bliver nu ophavsø til endnu flere nyskabende korn-, mel- og pastaprodukter. Pastariget A/S har efter indstilling fra Bornholms Vækstforum fået 200.000 kr. fra EU’s Regionalfond til nyt anlæg, der udvikler specialprodukter.

Pastariget ved Svaneke har fået støtte fra EU til et avanceret kornopbevarings- og blandeanlæg. Anlægget kan sikre udvikling i pastaproduktionen og andre korn- og melprodukter, der udvikles i samarbejde med samarbejdsvirksomheden Valsemøllen.

Pastariget A/S, Finn Harild
– Vi har fundet ud af, at der hos vores kunder er et ønske om, at vi kan levere ensartede kornkvaliteter hen over året, og at vi samtidig er innovative i forhold til at skabe nye korn-, mel- og pastaprodukter. Vi har derfor brug for nye muligheder for opbevaring og blanding af korntyper høstet på forskellige tider af året og på forskellige jordtyper, og her er det nye anlæg uundværligt.

Anlægget skal både kunne blande og opbevare korn, som Pastariget selv skal anvende til pastaproduktionen, og blande og opbevare korn som, i samarbejde med Valsemøllen, forarbejdes til andre aftagere. Med det nye anlæg vil Pastariget være i stand til gennem innovation at øge konkurrenceevnen og i sidste ende vil det betyde en øget omsætning for Pastariget og de tilknyttede samarbejdspartnere.

Pastariget samarbejder blandt andet på Bornholm med Frennegård, Vellensbygår, Mønstergård, Lille Lærkegård og Strålegård, som leverer specialkorn til Pastariget. De er samtidig med til at konceptudvikle, så der hele tiden kan leveres nye korn- og meltyper til innovative dagligvarekæder, bagerier, butikker og restauranter i Danmark.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin