Annonce
Latest NewsVin

Brunello Il Guelfiero 2006 fra SuperBest

Det er ikke mange dage siden, at jeg skrev nogle få linier om Brunello Il Guelfiero 2005 fra SuperBest.  Som sagt er jeg altid skeptisk når jeg bliver præsenteret for en vin, hvor man af flasken ikke kan se, hvor den kommer fra og så i dette tilfælde kombineret med at vinen er navngivet efter en vinmark som ikke findes.

For at komme svindlen til livs har Brunello-konsortiet indført stramme kontroller med Brunello. Blandt andet kan du via hjemmesiden for Brunello-konsortiet, slå hver enkel vin op via et nummer på Banderolen. Ikke overraskende er det ikke Tenuta San Filippo, der igen lægger navn til Il Guelfiore i årgang 2006.

Lad mig sige det med det samme. Producenten behøver ikke skamme sig over den vin, der har alt hvad en Brunello forventes at have. Du finder moden frugt og en vin der er særdeles afbalanceret. Kan godt tåle at gemmes 1 år eller 2 inden den drikkes. Udbudt til prisen 89,95 er det et fantastisk godt tilbud og selv til normalprisen på 149,95, er der faktisk tale om en ganske reel pris. Antal point herfra 88.

Hvorfor så skjule producentens navn på flasken. Tja – enten er vinen købt i bulk fra en anden produent og hældt på flaske hos Tenuta San Filippo eller også mere sandsynligt. Tenuta San Filippo kan ikke opretholde et godt forhold til sine danske importører, hvis den sammen vin bliver solgt til supermarkederne til en ultra lav pris i forhold til importørens pris.

Hvad der er sandheden rager mig en papand. Her er en vin, der er alle pegene værd.

 

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin