Annonce
Latest NewsVin

Copenhagen Wine Forum – Københavns største værtshus

Er danskernes blevet så ukritiske når det gælder vinmesser, at alene løftet om 100 udstillere og 1.000 vine kan trække 10.000 mennesker til Copenhagen Wine Forum, som løber af stablen fra den 19. til 21. august i Forum?

Er opskriften på succes for en vinmesse anno 2011 en blanding af at finde en mediepartner tilført muligheden for at smage en masse vine suppleret med et komplet ligegyldigt og intetsigende program?

Mens disse ord skrives – den 9. august – er det stadigvæk ikke muligt at se hvilke 1.000 vine, som jeg kan smage, ligesom det heller ikke er muligt for mig at se hvilke 100 udstillere, som jeg kan besøge.  En ting som derimod er let at finde, er billetprisen på 495 kr. for en branchedag (første messe hvor jeg som potentiel indkøber skal betale for at komme ind – øh hva sker?) eller 295 kr. for besøg enten lørdag eller søndag.

Hvor mange mennesker  køber en biografbillet uden at vide, hvilken forestilling de køber billetten til? Hvor er respekten for udstillerne og ikke mindst hvor er respekten for de besøgende?

Som udstiller ville jeg være irriteret over den manglende mulighed for profilering på Copenhagen Wine Forums hjemmeside. Som udstiller må man forvente, at Copenhagen Wine Forum gør noget for at promovere de deltagende udstilleres tilstedeværelse og ikke mindst sortiment. Men okay – har udstilleren betalt for sin standplads og skænker gratis op af sine vine til de mange besøgende – tja så har Copenhagen Wine Forum nok fået, hvad de vil.

Selv hører jeg til blandt målgruppen af de 10.000 mennesker, som de 100 udstillere er blevet stillet i udsigt vil besøge Copenhagen Wine Forum. Jeg elsker at gå til vinsmagninger, men for mig starter en vinmesse længe før selve vinmessen.

Jeg planlægger normalt hvilke vine, som jeg gerne vil smage og ikke mindst i hvilken rækkefølge, som jeg vil smage vinene i. Hvilke udstillere kan jeg møde mv., er alt sammen faktorer, som for mig er med til at skabe den store oplevelse, som en vinmesse gerne skulle være.

Copenhagen Wine Forum markerer samtidig starten på Copenhagen Cooking, som løber af stablen fra den 19. august til 4. september. Her kan arrangørerne af Copenhagen Wine Forum lære noget. Her er et program, udstillere og ikke mindst en lang række spændende arrangementer, som involverer de deltagende og skaber en oplevelse.

Selv springer jeg Forum over og plukker hellere min buket af oplevelser blandt de mange arrangementer som Copenhagen Cooking byder på – og hvis jeg savner et glas vin kan jeg altid runde de italienske markedsdage på Thorvaldsens Museum.

Med lige så fast hånd som Christian Gregersen styrer modeugen i Forum, ligeså amatøragtigt virker planlægningen af det, som Christian Gregersen selv kalder Skandinaviens største vinmesse. Man kan nå langt med en professionel stab, men hjerte og sjæl mangler hos den ansvarlige bag Copenhagen Wine Forum.

For både de besøgende, udstillere og ikke mindst mindst arrangøren håber jeg, at mine ord bliver gjort til skamme. Der er rigelig plads til en ny stor vinmesse i København, hvis bare arrangørerne har det fornødne mod til at skabe fornyelse og ikke mindst gå forrest i stedet for blot at kopiere alle de andre.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin