EntrepreneurshipIværksætterselskab

Danmark har fået sit første iværksætterselskab (IVS)

Den 3. januar 2014 fik Danmark sit første registreret iværksætterselskab. Det blev “God PR IVS” som er blevet stiftet med en ansvarlig kapital på 3.000 kr. Det bliver spændende at se hvor mange iværksætterselskaber, der følger trop i de kommende måneder.

Da Tyskland indførte den tilsvarende form for selskab (UG), blev der i de første 3 måneder stiftet omkring 1200 nye selskaber. Hvis iværksætterlysten er den samme i Danmark så kan vi forvente omkring 100 nye iværksætterselskaber. Det skal dog bemærkes at forskellen i den kapital der går til at stifte et tysk anpartselskab er væsentligt større end det danske niveau.

Iværksætterselskaber skal gøre det nemmere at etablere virksomhed i selskabsform i Danmark. Fordelen ved et IVS er, at det ikke kræver indskud af en større kapital, og samtidig kan du spare op i selskabet og således opbygge selskabskapitalen hen ad vejen. Som ejer hæfter du heller ikke med hele din personlige formue for selskabets drift, som det er tilfældet for en enkeltmandsvirksomhed.

Du skal være opmærksom på, at der stilles større krav til iværksætterselskaber, end der eksempelvis stilles til enkeltmandsvirksomheder. Fx skal et iværksætterselskab udarbejde en årsrapport efter årsregnskabsloven. Årsrapporten skal indberettes digitalt til Erhvervsstyrelsen.

Tidligere indlæg om iværksætterselskab (IVS):

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: