Annonce
Latest NewsVin

Den lille DOCG i hjertet af Langhe

Med lidt mere end 3.000 indbyggere og ca. 50 vinproducenter er Diano d’Alba en lille plet på landkortet. Diano d’Alba er vinmæssigt mest kendt for sine dolcettovine som områdets vinbønder gør et stort arbejde for at markedsføre.

Allerede i 1986 blev der i kommunen udarbejdet et kort over de bedste vinmarker. Sori kaldes de på Langhe dialekt – et navn som hentyder til en mark der får megen sol. 76 vinmarker blev registreret.

Dolcettoen fra Diano D’Alba er kendetegnet ved at være en tør vin, præget af mandel, afbalanceret, og med en frugtrig og intens duft. Den er særdeles velegnet til pasta og kødretter

Fra og med høsten 2010 er det målrettet arbejde med kvaliteten blevet belønnet og områdets dolcettovine får DOCG-status. Det bliver spændende at se om den nye DOCG giver et boost til området eller det vil gå lige som Dogliani DOCG, som ikke har mærket nogen markant stigning i efterspørgslen efter de fik status som DOCG.

Diano D’Alba ligger små 7 km fra Alba og er bestemt et besøg værd. Enotecaet ligger i byens gamle fængsel. Der er der mulighed for at smage på vine fra alle kommunens vinproducenter.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin