Annonce
Mad

En skuffelse der endte med et stort smil!

Der er en gammel dansk talemåde, som siger at forventningens glæde er den største. En  talemåde som vi mest bruger når vi føler os skuffet over, at det forventede ikke indfriede vores forventninger. Når vi siger “forventningens glæde er den største”, gør vi det undskyldende på det forventedes vegne, som ikke var godt nok.

Forventninger kan være både glæder og skuffelse. Forventningens glæde som børn der glæder sig til juleaften eller skuffelsen over at en forventning ikke blev indfriet.

Sådan havde jeg det lidt i går aftes, da kursen var sat mod Tre Stelle ved Barbaresco for at spise på Nuovo Tre Stelle. En rigtig hyggelig restaurant, som heldigvis stadigvæk tiltrækker flere lokale gæster end turister. Forventningerne var store. Maden er altid god, prisen er billig og så er ”mutter”, der har restauranten,  en mester i desserter.

Nu har du måske allerede luret, at forventningen blev til skuffelse. Skuffelse over at restauranten havde ekstraordinært lukket – lige netop den dag, hvor vi havde valgt at lægge vejen forbi. Det eneste, der kan skuffes, er nemlig forventninger, og uden dem ville der ingen skuffelser være.

Gode råd var dyre? Hvor skal man alternativt tage hen og spise? En næsten håbløs situation for alle muligheder bliver målt om mod det forventede selv om det forventede skuffede.  En helt igennem urimelig målestok.

Uden forventninger faldt valget på Il Camino i Neive. Nogle forventninger var der nu nok, for jeg ved at mange af de lokale i Barbaresco plejer at hente deres pizza hos Il Camino.  For at gøre en lang historie kort endte det med en rigtig dejlig middag. Vi fik grillet fisketallerken, hvor alt var perfekt grillet. Efter både antipasti og en dejlig dessert var vi glædeligt overrasket over maden. Det oversteg vores forventninger…

Går turen til Neive kan Il Camino anbefales. Mad, vin, betjening og pris hænger rigtig flot sammen.  Og ikke mindst er vore forventninger til næste gang større – og så ikke et ord mere om skuffelser inden der går helt Søren Kierkegaard i det.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin