Annonce
EntrepreneurshipMomsSkat

Er der fradrag for julefrokosten?

Julen nærmer sig med hastige skridt. Julen er også den tid på året, hvor mange virksomheder traditionelt holder julefrokost for deres medarbejdere og måske takker medarbejderne for deres indsats i årets løb med en julegave. Men har du styr på SKATs regler?

Julegaver til dine medarbejdere

Du har fradrag for udgiften til julegaver til dine medarbejdere, da der er tale om en personaleudgift. Der er i princippet ikke nogen grænse for, hvor gavmild du kan være uden at din fradragsret bliver påvirket. Dine medarbejdere beskattes ikke af en julegave til en værdi på op til 700 kr., med mindre der er tale om kontanter eller et gavekort, der kan ligestilles med kontanter. Gavekort, der kan byttes til kontanter eller ikke er til en eller flere ting, der er udvalgt af arbejdsgiveren, ligestilles med kontanter. Julegaven tæller dog med som en del af de 1.000 kr., som udgør bagatelgrænsen for personalegaver om året.

Som arbejdsgiver er det kun dit ansvar at indberette julegaven til SKAT, hvis der er tale om en kontantgave eller hvis gavens værdi overstiger 1.000 kr.

julegaver til forretningsforbindelser

Hvis du vælger at give julegaver til dine forretningsforbindelser så har du også fradrag for disse. Men kun som repræsentation. Det betyder, at det kun er 25% af udgiften, der kan fradrages. Der findes i princippet ingen grænse for størrelsen af julegaven. Det vil dog være fornuftigt at skæve til den grænse på 700 kroner, der gælder for julegaver til medarbejdere.

Dine forretningsforbindelser vil ikke være skattepligtig af julegaven, hvis der er tale om en mindre julegave. En mindre julegave må antages at være en gave til en markedsværdi på mindre end 700 kroner. Bliver julegaven større, skal forretningsforbindelsen beskattes.

Julefrokosten

Julefrokosten er skattemæssigt fradragsberettiget som personaleudgift. Der er ingen grænser for, hvor dyr en  julefrokost du vælger at holde for dine medarbejdere. Det har heller ingen betydning for fradragsretten om ægtefæller, samlever eller børn deltager i festlighederne.

Hvis  julefrokosten holdes på en restaurant, er det momsmæssigt de almindelige fradragsregler for restaurationsbesøg, der gælder for omkostningerne til julefrokosten, og du kan derfor kun fratrække 25 % af momsen på regningen.

Vælger du at give den gas og inviterer medarbejderne på julefrokost med overnatning, så viser praksis at en enkelt overnatning accepteres uden problemer af SKAT. Taler vi derimod om flere overnatninger har SKAT i flere afgørelser nægtet fradrag for udgiften. Det vil derfor være en god ide at bede SKAT om bindende forhåndsbesked (det må nok blive for julen 2014!).

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: