BagværkJulesmåkager

Finskbrød

Finskbrød, hvor jeg elsker den småkage. Det er en småkage, som jeg med stor glæde spiser hele året. Alligevel er det kun ved juletid, at jeg selv bager den.

Egentlig underligt for det tager ingen tid at lave finskbrød. Smør – for guds skyld (eller måske mere smagens skyld), mel og sukker, der blot skal æltes sammen til en dej. Har du travlt, så undlader du blot, at komme dejen i køleskabet inden du ruller den ud og skærer den i stænger. Tro mig når jeg siger, at de nok skal blive spist alligevel.

Jeg læste et sted, at finskbrød blev kaldt en rigtig mormorkage. Mine egne minder går da også tilbage til min egen mormor, hvor der ofte stod finskbrød på hendes indkøbsseddel.

Opskriften nedenfor er den som min egen mor har brugt lige så langt tilbage, som jeg kan huske. Det gav mange stramme miner ved juletid når finskbrødene forsvandt hurtigere end de var tiltænkt. Der var i vores familie mange mus om buddet.

Finskbrød

Ret Bagværk, Julesmåkager, Småkager
Køkken Dansk, Nordisk, Norsk, Svensk
Keyword Julesmåkager, Småkager
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 70 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Dej

  • 500 g mel
  • 350 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg

Pynt

  • 75 g finthakkede mandler
  • 75 g perlesukker (eller i mangel af dette almindeligt sukker)

Sådan gør du

  • Mel, sukker og smør æltes grundigt sammen. Dejen rulles ud til et firkant stykke med en tykkelse på 1 cm.
  • Dejen stryges med det sammenpiskede æg og drysses med hakkede mandler og derefter perlesukkeret.
  • Dejen skæres ud i strimler på knap1,5 cm bredde. Hver strimmel skæres ud i cirka 5 cm's længde.
  • Dejstykkerne anbringes adskilte på bagepladen og bages ved 220 grader i 8-10 minutter på ovnens miderste rille.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin