Annonce
EntrepreneurshipSkatVideo

Forskudsopgørelsen for 2014

Fra fredag den 8. november  kan du  se din forskudsopgørelse for 2014. Forskudsopgørelsen er SKATs bud på, hvad du skal betale i skat næste år.  Forskudsopgørelsen har SKAT dannet på baggrund af din selvangivelse for 2012. Det er derfor vigtig, hvis der er sket  ændringer i din økonomi  siden 2012, at du for ændret din forskudsopgørelse.

Som selvstændig skal du have dannet dig et overblik over hvad du forventer at tjene i 2014. For mange iværksættere bliver det et skud i tågen. Hvis du betaler for meget i SKAT binder du kapital, som din virksomhed måske har mere brug for her og nu. Omvendt betaler du for lidt i skat kommer der en dyr efterregning.

Min anbefaling er at du tager en konservativ og forsigtig indgangsvinkel og forskudsangiver en forventet indkomst. Du kan derefter løbende rette din forskudsopgørelse i takt med at dine forventninger ændrer sig i positiv eller negativ retning. Når du ændrer din forskudsopgørelse vil den i lang de fleste tilfælde med det samme blive justeret, så du løbende betaler det rigtige i skat. Husk når du i løbet af 2014 ændrer på forskudsopgørelse at indtaste hvad du allerede har betalt i SKAT.

Hvis du vælger den løsning som nogle bruger, nemlig at sætte den forventede indkomst til 0 kr. og så sætte skattekronerne på bankbogen skal du i 2014  hensætte 8 % i AM-bidrag af dit forventede overskud og af de første 421.000 kr., som du forventer at tjene skal du regne med ca. 42 % i skat. Af den del som overstiger 421.000 kr. skal der hensættes ca. 56 %.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin