Annonce
EntrepreneurshipLøst og fast om iværksætteri

Fyr din revisor, ansæt en robot i stedet

I en tid hvor flere mere eller mindre ligegyldige bogføringsprogrammer tilstadighed popper op, så introducerer den Aalborgensiske virksomhed Doneco, som de første i verden kunstig intelligens til bogføringsverdenen.

Bogføring af bilag opfattes traditionelt som en kedelig, langsommelig og trættende proces. Denne opfattelse vil Aalborg virksomheden Doneco gøre op med, ved at tilføre processen et tiltrængt teknologisk boost der kan gøre revisorer overflødige.

Doneco har udviklet et online cloud-baseret bogføringsprogram kaldet ”Bogført”, der ved hjælp af kunstig intelligens er i stand til automatisk at læse alle typer bilag. Systemet er bygget op omkring 1-2-3 teknologi, hvilket indebærer at du enten kan scanne, eller tage et billede med din telefon af bilaget, herefter analyserer systemet bilaget, og kommer automatisk med et bogføringsforslag.

Selvom Doneco er en forholdsvis ny spiller på markedet for bogføringssystemer, er ambitionen at bide skeer med de store drenge, som f.eks. e-conomic. Doneco tager ikke bare regnskabet op i skyen, men tager, som de eneste i verden, regnskabet op til hjernen i skyen. ”Bogført” bringer det 21. århundrede ind i bogføringsverdenen, og grundet tilføring af ny teknologi, kan systemet optimere bogføringsprocessen med mellem 30-40% i forhold til manuel bogføring.

Jeg vil glæde mig til at følge den videre udviklig af ”Bogført” og måske ikke mindst undgå at få ømme fingre i fremtiden.  ”Bogført” ændrer bogføringsprocessen fra at være taste-arbejde til kontrolarbejde fremover.

Her er tale om reel nytænkning og fornyelse, der gør det muligt for iværksættere,  små- og mellemstore virksomheder, at bruge mere tid på at fokusere på deres kernekompetencer, end at bogføre bilag.  Og nå ja. Tanken om at fyre min revisor og ansætte en robot i stedet tiltaler mig.

Selv er jeg personlig fans af e-conomic, men vil helt sikker fremover følge udviklingen af ”Bogført” på www.bogført.dk. Hvis ”Bogført” skal blive en succes, så vil prisen og pålideligheden være to væsentlige parametre, der skal være i orden.

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

One Comment

  1. Hej Henrik,

    tak for de rosende ord. Vores vision er at gøre det så nemt som muligt for forretningsdrivende at få tid til at gøre det de er gode til, og undgå at bruge for lang tid på at bogføre kedelige bilag. I forhold til prisen på vores system kan du nu se vores prisliste på http://www.bogført.dk .

Back to top button
Close
Close