MadOpskrifter

Gnocchi- og linsegratin med porre og æbler

Denne opskrift på en gnocchi- og linsegratin er en rigtig efterårsret. Her er brugt porre, gulerødder og æbler, men retten kan snildt laves med andre af efterårets grøntsager. Hvis du ikke kan undvære kød i dit måltid vil lidt ristede bacontern passe godt i denne ret.

Jeg kan godt lide linser i maden, men alt for sjældent får jeg brugt dem. Men som tilbehør til vinterretter er de særdeles velegnede med deres lidt ”jordet” og milde smag. Her har jeg brugt Puy linser, men Belugalinser vil være lige så velegnet at bruge her. Fordelen ved at bruge enten Puy linser eller Belugalinser er, at de ikke koger ud. At linser så tilmed er sunde er kun et ekstra plus til denne gnocchi- og linsegratin.

Gnocchi- og linsegratin med porre og æbler

Ret Aftensmad, Frokost
Køkken Danmark, Europæisk, Fransk, Italien
Keyword Emmentaler, Fisk er sundt, Grøntsager, Linser, Vegetarisk
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 275 g linser Type Du Puy
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • ½ bundt persille
  • 2 spsk margarine
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl grøntsagsboullion
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 æbler
  • 400 g gnocchi
  • 150 g emmentaler
  • Salt, peber og muskatnød

Sådan gør du

  • Kog linserne i 25 minutter. Giv linserne lidt salt 5 minutter før kogetiden er færdig. Kom linserne i et dørslag og lad dem dryppe af.
  • Mens linserne koger ordnes porren, som renses og skylles for jord inden den skæres ud i fine ringe. Gulerødderne skrælles og skæres derefter i små fine tern. Persillen skylles og hakkes fint.
  • I en stor stegepande smeltes smørret. Kom porre og gulerødder ved og lad det småstege i 4-5 minutter. Tilsæt nu linserne og lad dem stege med i 1 minut. Tilsæt hvidvinen og lad det småkoge indtil hvidvinen næsten er helt fordampet. Grøntsagsboullion, piskefløde og creme fraiche tilsættes sammen med salt, peber og muskatnød. Lad det hele koge i 2-3 minutter. Kom til sidst halvdelen af persillen i inden det hele kommes i et ovnfast fad (24 cm).
  • Skyl æblerne og halver dem derefter. Fjern kernehuset og skær æblerne i tynde skiver (eller små tern). Sammen med gnocchi fordeles de ovenpå linserne. Emmentaleren rives fint og drysses henover retten. Kom gratinen i en almindelig forvarmet ovn på 200 grader (varmluft 180 grader) og bag den i 30-35 minutter indtil gratinen har fået en gyldenbrun farve.
  • Tag gratinen ud af ovnen og lad den stå og afkøle i 5-10 minutter inden den serveres. Inden servering drysses den resterende del af persillen over retten.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin