Annonce
Latest NewsVin

Henrik Koudahl anbefaler: Sangiovese IGT 2004 fra Svoltacarrozzone

Min interesse for vinene fra Toscana har altid været stor. Ikke noget andet i Italien har udvist større opfindsomhed når det kommer til udnyttelsen af områdets potentiale. Se blot på antallet af supertoscanere som stiger og stiger.

Der er ingen tvivl om, at Toscana er andet end bare Chianti og Brunello, men man kommer ikke uden om at Toscana og Sangiovese hænger tæt sammen.

Denne uges anbefaling kommer da også fra Montalcino, hvor man finder vinproducenten Azienda Agricola Svoltacarrozze.

Sangiovese 2004 Toscana IGT –  89 point. Pris i italiensk Enoteca 13 €

Denne vin kommer fra vinmarker lige uden for det officielle Brunello-område, men det har ikke  gjort ambitionerne mindre for Svoltacarrozze. Den perfekte beliggenhed har inspireret til at lave en vin, der har en Brunello’s egenskaber.

Udgangspunktet for  denne vin er da også Sangiovese tilsat en smule Cabernet.  Udbyttet fra vinmarken er holdt lavt, gæring er sket på store egetræsfade og lagring er efterfølgende sket på store botti i 3 år. Vinen er ufiltreret, ligesom vinproducenten tilstræber, at hver årgang skal beholde sit eget særpræg.

Resultat er her en typisk Sangiovese med et let røget bouquet og med rigeligt frugt i smagen (kirsebær). En meget behagelig oplevelse og en producent som fortjener at være på det danske marked.

 

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin