Annonce
Latest NewsVin

Henrik Koudahl smager på: Barnet som ingen vil kendes ved

En Brunello 2005 fra Fanti Tenuta San Filippo til 89,95 kr. fangede i februar måned mine øjne i en SuperBest reklame. Hvad mine øjne ikke kunne lide var påstanden om at druerne kom fra marken Il Guelfiero. Brunello-konsortiet kendte ikke nogen vinmark med det navn, ligesom Tenuta Fanti ikke ejer nogen vinmark af samme navn.

Historien blev endnu mere “mystisk”, da Fanti Tenuta San Filippo benægtede, at vinen kom deres vingård. En undsigelse af Brunelloen var da også forsøgt skjult ved at skrive på bagetiketten at vinen var “imbottigliato da ICQRF IT SI/7988”.  Det kræver ikke meget arbejde at finde ud af at dette nummer er Fanti Tenuta San Filippo.

I forbindelse med den omfattende svindel med Brunello har Brunello-konsortiet indført endnu en kontrolmulighed. En Brunello’s ægthed kan kontrolleres ved et opslag på Brunello konsortiets hjemmeside. Det fungerer på den måde, at man indtaster det nummer, som står på den røde DOCG-label. Også her fremgår det at flasken kommer fra Fanti Tenuta San Filippo.

Hvad er så op og ned på den historie. Hvorfor benægter Fanti Tenuta San Filippo at Brunelloen kommer fra deres vinkælder. Sandheden skal nok findes i, at Fanti Tenuta San Filippo fik middelmådige anmeldelser for deres Brunello 2005, hvor den i flere tilfælde blev sammenlignet med en god Chianti. Samtidig var markedet for Brunello presset både som følge af svindel men også pga den økonomiske krise i USA.

Basalt set er mit gæt, at Fanti Tenuta San Filippo var brændt inde med årgang 2005, som så blev solgt til en mellemmand, der efterfølgende har solgt vinen til SuperBest.

Hvordan smagte så barnet som ingen vil kendes ved?

Brunello di Montalcino 2005 Il Guelfiero, Fanti Tenuta San Filippo – 88 Point

Rubinrød farve. Aroma af modne kirsebær, jordbær og blomster. Medium fyldig og frisk på ganen med bløde tanniner. Mellemlang og lang finish, der forbliver frisk Velafbalanceret og imødekommende lige nu. Drik nu – 2013.

Jeg må give kritikerne ret. Det virker som om Fanti Tenuta San Filippo har valgt en vej, hvor deres Brunello mest af alt minder om en moderne Chianti. Sikken en skam….

Til prisen er vinen rigtig dejlig – og jeg ville helt ærlig føle mig snydt, hvis jeg havde havde købt Fanti Tenuta San Filippo “rigtige” Brunello til 249 kr.  Forskellen ligger ikke i smagen men i etiketten.

 

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: