Annonce
MadMadopskrifter

Hjemmebagt NYTÅRS kransekage

Kransekage hører med til en festlig nytårsaften, og med færdig kransekagemasse det ingen sag selv at lave lækkerierne

Nytår er fest og god mad. Og et stykke kransekage og et glas champagne er altid en dejlig afslutning på året sidste aften.

Den champagne eller mousserende vin, der serveres sammen med kransekage, bør være af den søde type. Sødt og sødt passer nu en gang bedst sammen.

Har man mod til selv at prøve kransekage-bagningens ædle kunst, er en færdig kransekagemasse en nem og sikker genvej til et godt resultat.

Alt der skal bruges til 15-20 stykker kransekage:

  • 2 poser Odense Færdig Kransekagemasse
  • 100 g mørk overtræk eller chokolade
  • Lidt hakkede hasselnødder og vanillesukker

Træstammer
1 pose kransekagemasse sprøjtes ud i lange stænger og bages i 7-8 min. ved 220° C. Kransekagestængerne afkøles og skæres ud i 6-8 cm lange stykker. Enderne dyppes i smeltet chokolade.

Kransekage kugler
1 pose kransekagemasse sprøjtes ud i stænger, der skæres i mindre stykker og formes til små kugler, der vendes i hakkede hasselnødder og/eller vaniljesukker. Kuglerne bages i 7-8 min. ved 220° C og afkøles.

Tips: Kransekage kan fryses ned. Ja, faktisk giver det en endnu bedre smag og en lækker saftig konsistens. Optøning ca. 30 min

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin