Annonce
Latest NewsMad

Hvad er en smoothie?

Her sidder jeg med mit livs første smoothie i hånden.  Om det skal blive en vane og et hit hos mig det må tiden vise. Konsistensen på en smoothie minder lidt om en milkshake, som aldrig blev et hit hos mig.

Til mit første forsøg har jeg brugt et par bananer og vel en halv ananas og så 1 dl. rigtig kold mælk. Skåret i mindre stykker og så et par minutter i blenderen.  Indrømmet her er vist rigeligt til 2 personer.

Resultatet en smoothie hvor bananen er den mættende del og ananassen den der bibringer det eksotiske. Måske den kan piftes op med lidt kokosmælk næste gang?

Smoothies er en amerikansk opfindelse fra 1930’erne, men som først fik sit helt store gennembrud i 1990’erne, som drikken for helsefreaks. Nu sælges der smoothies alle vegne og du kan sågar i tidens ånd købe færdiglavet smoothies i supermarkederne. Smager sikkert ok – men når jeg ser, at de indeholder ingredienser som sojamælk, proteinpulver, grøn te eller andre specielle næringsprodukter så undres jeg over hvorfor jeg ikke bare spiser frisk frugt.

Mon ikke fanden har skabt smoothien for at man hurtigere drikker noget modbydeligt og får det overstået? Jeg ved det ikke og giver fanden i voldsk og prøver i den kommende tid nye versioner med forhåbentligt mere smag.

Har du en god opskrift så er du velkommen til at smide den her på siden.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

One Comment

 1. Kokos er en rigtig god ide
  En smule kanel er også super godt.
  Og så må man ikke glemme vanilie 🙂

  Vi plejer at bruge soyamælk da vi ikke drikker mælk hjemme hos os, bl.a. fordi knægten er allergisk. Det smager glimrende ! 🙂

  Alt hvad der hedder frugter og bær kan bruges. Det er perfekt når man lige skal have brugt de sidste af en slags man fik købt for mange af, før det er for sent og de er omdannet til kompost i køkkenet.

  Hvis dit supermarked har de der poser med frosne bær, så er det også rigtig dejligt på en varm sommerdag. Kræver en stærk blender, da man blender indholdet fra de frosne poser i frossen tilstand, – og så serverer man med paraply.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin